reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    771×

    4,1 771
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • Jarda
      Jarda

      Uzeninu opéci aby měla chuť a přidat i s omastkem do omáčky. Zdraví Jarda

      10.10.2016 13:12:52

    • Radka
      Radka

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Zkuste místo točenýho salámu dát pikantní klobásu,kterou opečeme na kolečka s cibulí,přidáme papriku,zalijeme vodou,osolíme,přidáme brambory a pikantní koření.To je ta pravá bašta.

      09.10.2016 17:53:59


    • Falco
      Falco

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Guláš výbornej ale já si ho ještě vyplesil pikantním kořením

      14.08.2016 17:18:54

    • spinner
      spinner

      ...tam nepatří?!?!

      16.07.2016 09:39:28

    • Gituška
      Gituška

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Tento recept mě zklamal, uvařila jsem vše podle toho a guláš byl hořký a neměl žádnou výraznou chuť, musela jsem improvizovat a dát tam ještě mnoho dalších ingrediencí abych guláš zachránila před záchodem. :-(

      01.09.2015 22:14:05

      • Petr
        Petr

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        NO tohle slyším poprvé ...zahuštovat guláš smetanou...uáááááá vždy jen mouka z vodou...pokud máte hrudky děláte malinkou chybičku...nejprve sklenice se studenou vodou a poté se přisype mouka a rozkvedlá se...oki ??? smetana nikdy... jo a zahuštuje se až na konec..salám či klobáska se povaří již skoro v měkých bramborech stačí chvilička..... a poté zahustit....voda mouka!!!!!!

        02.11.2015 12:18:45

      • strucky
        strucky

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Mletá paprika při delším pražení hořkne. Nebude to Váš případ?

        24.11.2015 19:03:28

      • evarici
        evarici

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Záchod bych nekrmila, myslím, že i u vás se najdou bezdomovci, určitě by nepohrdli.

        13.01.2016 16:31:35

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.