reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    771×

    4,1 771
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • gazz
      gazz

      Komentář k receptu Buřtguláš

      kdyz hodite syrovy kabanos az nakonec, tak nabobtna a zacne vylezat z hrnce ;-) chce to lepsi recept.. takovy, u ktereho clovek pozna, kolik uz je moc ;-)
      udajne s ekabanos musi orestovat jako prvni

      20.08.2017 07:19:50

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Buřtguláš

      já když dělám jakoukoliv omáčku,kterou potřebuji zahustit moukou s mlékem,nebo smetanou to udělám tak,že si vezmu sklenici já osobně menší třeba od majolky,ale dělala sem to i s větší,záleží kolik toho celkem vařím,nasypu mouku,naliji mléko,sklenici zavřu a potřepu s ní. Jako se shakerem. Od té doby,co to dělám tímto způsobem,nemám problém se pucky v omáčce.. :-) když je směs hustá,přidám mléko a znovu protřepu,nebo naopak přidám mouku..

      02.08.2017 10:35:43


    • Radek
      Radek

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Vynikající s tou zakysanou smetanou a k tomu trocha česneku pak to nemá chybu.

      23.07.2017 10:45:49

    • Žaneta
      Žaneta

      Dobrý den, je potřeba mouku a zakysanou smetanou pořádně rozmíchat, a guláš dát na menší plamen potom ,teprve to zahustit .. zahušťovat to po kapkách a hlavně míchat! Mě to chutná zahuštěné klasický mouku ve vodě pro amatéry,je to lepší. krásný zbytek dne :)

      15.11.2016 12:43:45

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.