reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    862×

    4,1 862
  • 45 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 710 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 660 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 180
    • Jirka
      Jirka

      Prostě super !!!!

      Tenhle recept je ze všech nejlepší...prostě paráda, guláš chutnal jedna báseň...moc děkuji !!!

      03.02.2018 12:35:53

    • Monika
      Monika

      Salám až nakonec? Děkuji, takovou hovadinu nikdy už v životě neudělám. Ani to nedává smysl. Tohle není dobrý recept na buřtguláš.

      25.11.2017 16:54:25

      • Shehnon
        Shehnon

        Re: Nevařit

        Tak to prrr.Tento recept je klasika.Stokrat jsem ho dělala a vím,že ho každý až na mini.detaily dělá stejně.A proč tocenak(buřt)až na konec?Aby se NEROZVAŘIL.Brambory se vaří podstatě déle,ale na to si přijdete až budete vařit déle.
        Za mě recept v pohodě.A co se zahuštění týče-skuste si naběračkou nandat guláš bez brambor,do hrnečku,přidat hlavně.mouku a ručně rozslehat a vlít zpět do vroucího guláše.Neubere vám to na chuti a podobně.Ale to už si každý zahustí dle svého uvážení.Tak pic

        28.11.2017 22:52:22


      • Shehnon
        Shehnon

        Re: Nevařit

        Tak to prrr.Tento recept je klasika.Stokrat jsem ho dělala a vím,že ho každý až na mini.detaily dělá stejně.A proč tocenak(buřt)až na konec?Aby se NEROZVAŘIL.Brambory se vaří podstatě déle,ale na to si přijdete až budete vařit déle.
        Za mě recept v pohodě.A co se zahuštění týče-skuste si naběračkou nandat guláš bez brambor,do hrnečku,přidat hlavně.mouku a ručně rozslehat a vlít zpět do vroucího guláše.Neubere vám to na chuti a podobně.Ale to už si každý zahustí dle svého uvážení.Tak pic

        28.11.2017 22:54:25

    • nora
      nora

      no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

      06.05.2013 13:23:11

      • Sabča
        Sabča

        To by udělal jen amatér kydnout to tam mám na mysli tu smetanu smíchanou s moukou to se musí líp pomalu do varu a míchat to...:-D

        14.05.2013 16:52:21

      • Block
        Block

        Nechapu tady ty zapskle poznamky. Misto aby se snazili poradit. Je to asi takhle: Vzd\ je treba lit tekutiny do prasku (mouka ap.)! Pomalu prilevat a michat. Snizuje se tim riziko zmolku. Kdyz to udelate obracene, hrozi ze se udelaji zmolky, kde navrchu bude rozmocena mouka a dovnitr se uz voda nedostane.
        P.S.: Take je dulezite lit kyselinu do vody a ne naopak! (jsem chemik, co nadelate... :-)))) )

        01.07.2016 12:57:59

      • Falco
        Falco

        Neni třeba lit pomalu dělal jsem již dvakrát a vzdy se udělali pucky stačí přidat dřív a po přidání smetany s moukou dele povarit a pucky jsou fuc

        07.10.2016 19:11:34

      • Martin
        Martin

        Tak se raději věnuj něčemu jinému a vaření nech na těch co to umí.

        07.09.2017 18:11:33


    Nalezeno receptů: 180

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.