reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    767×

    4,1 767
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • Lukas
      Lukas

      Jednoduche jidlo, kdyz to ma jit hodne rychle �

      13.02.2018 19:30:37

    • Jirka
      Jirka

      Prostě super !!!!

      Tenhle recept je ze všech nejlepší...prostě paráda, guláš chutnal jedna báseň...moc děkuji !!!

      03.02.2018 12:35:53

    • anavik
      anavik

      buřtguláš

      Dnes jsem si tento guláš uvařila a byl moc dobrý. Jelikož nemám ráda zahušťování moukou, tak jsem ji vynechala, ke konci vaření jsem sundala poklici a nechala vodu trochu vyvařit. Pak jsem dala lžíci zakysané smetany a hned vypnula plyn a vidličkou jsem smetanu rozmíchala a neudělaly se žádné hrudky.

      12.12.2014 16:11:55


    • Anna.Marsalkova
      Anna.Marsalkova

      zpěněná cibule

      můžete mi vysvětlit jak se pění cibule? začínám vařit a fakt si pod tím nedokážu nic představit

      27.02.2011 10:28:29

      • Jitka
        Jitka

        Re: zpěněná cibule

        Zpěnit cibuli znamená dát ji na omastek, míchat a nechat lehce osmažit. (v tom tuku se jakoby pění) Já buřt guláš dělám tak, že na tu zpěněnou cibuli dám pokrájený točeňák (ne takový ten kompaktní, ale se strukturou podobnou špekáčku), když je to trochu osmažené, přidám oloupané, pokrájené syrové brambory a papriku, kmín, pepř a chvíli všechno dohromady ještě osmahnu. (anebo gulášové sypké koření, ale pak nesolit!) Po pár minutách zaliju horkou vodou tak, aby nebylo vše potopené, zmírním oheň a nechám pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Hlídám, aby se voda úplně nevypařila, případně dopodliju. Dám-li dost cibule, již nezahušťuji. Smetanu běžně nedávám, ale dneska mám načnutou, tak to zkusím:-)

        01.04.2011 21:44:41

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.