reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    872×

    4,1 872
  • 45 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 184
    • Severelle
      Severelle

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Guláš výborný, místo zakysanky jsem dala normální smetanu.

      26.04.2020 10:42:59

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Mne se recept docelA libi ale nelibi jse mi ta zakysana smetana jinak docela v pohode varila jsem ale zahustila jsem jinak a dobry

      30.03.2020 11:58:25

    • Jarda
      Jarda

      Buřtguláš

      Teda,kdo psal ten recept?O tom,kdy přidat uzeninu a papriku ani slovo!!Než něco uveřejníte,tak si to po sobě alespoň přečtěte!!!!

      19.08.2019 13:06:42


      • pavel
        pavel

        Re: Buřtguláš

        Já to dělám tak, že osmažím cibulku, až je zlatavá přidám k tomu nakrájený salám ne točený ale špekáčky a lehce opeču s cibulkou, přidám sladkou papriku a trochu pálivé papriky, promíchám, podleji vodou, přidám brambory a vařim skoro do změknutí brambor. A na zahuštění používám nastrouhanou bramboru. Taky to funguje.

        28.09.2019 12:08:16

    • lucizema
      lucizema

      U nás se na zpěněnou cibuli a lehce osmahnutý nakrájený opravdový špekáček přihodí na drobno nakrájené barambory,přidáme papriku a kmín, pak zasypeme moukou a opražíme krátce dohromady jako jíšku (za stálého míchání). Pak zalejeme horkou vodou . Občas zamícháme, přidáme majoránku,podle chuti sůl a na konec zjemníme smetanou,ale stačí i plnotučné mléko. Výborná,rychlá a levná večeře !

      06.10.2011 08:02:20

      • Kalimero
        Kalimero

        do buřtguláše plnotučný mlíko.... ach pane bože ty to vidíš, další babicův poblblej potomek :§)

        01.04.2018 09:22:54

      • karel
        karel

        tak přesně takhle to vařím i já, jen po odstavení z plotny přidám docela dost česneku. A co nechápu, je smetana nebo mlíko, ke špekáčku to musí bejt pak slušná rvačka o WC, ne? kterej patlat Ti tuhla blbost poradil??? vař bez něj a bude to OK.

        16.11.2018 11:08:46


    Nalezeno receptů: 184

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.