reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    826×

    4,1 826
  • 45 min

  • 193×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 172
    • Kalimero
      Kalimero

      buřtguláš jinak

      Mám k tomu pár poznámek.
      1) točeňák od dob vojny ( přes 40let z5) moc nemusím a že tenkrát býval točeňák nějakej salám, dnes se tomuto druhu vyhýbám
      2) zahuštění smetanou s moukou zásadně NE,NE, NE, jedině jíškou, zahuštění moukou mi připomíná ty šílený a šizený blafy ze školní jídelny nebo závodky
      3) sálám až nakonec možná někomu chutná, no nevím, vidím to jako technologickou šílenost lidí co vaří jak se povede a co dům dal. logiku to má pouze v tom, že te ten nekvalitní točeňák alá samá hrachová nebo sojová kaše nerozvaří... brrr
      4) protože nyní nemůžu uzeniny, používám zásadně jedině taliány, nejsou to uzeniny a je dobré je povařit aspoň 20 minut,
      skvělá chuť to vše vynahradí

      01.04.2018 09:07:12

      • Zann
        Zann

        Re: buřtguláš jinak

        A že jsem tak smělý, z čeho se dělá podle Vás jíška? Z pylin, když mouku NE NE NE?

        09.09.2018 12:40:33

      • pavel
        pavel

        Re: buřtguláš jinak

        Moukou se samozřejmě nedohušťuje. Ale jíška je podle mne také zbytečná. Dejte víc cibule a bude Vám v guláši lžíce stát.

        29.09.2018 20:38:16


      • pavel
        pavel

        Re: buřtguláš jinak

        Moukou se samozřejmě nedohušťuje. Ale jíška je podle mne také zbytečná. Dejte víc cibule a bude Vám v guláši lžíce stát.

        29.09.2018 20:39:03

    • anavik
      anavik

      buřtguláš

      Dnes jsem si tento guláš uvařila a byl moc dobrý. Jelikož nemám ráda zahušťování moukou, tak jsem ji vynechala, ke konci vaření jsem sundala poklici a nechala vodu trochu vyvařit. Pak jsem dala lžíci zakysané smetany a hned vypnula plyn a vidličkou jsem smetanu rozmíchala a neudělaly se žádné hrudky.

      12.12.2014 16:11:55

    • Anna.Marsalkova
      Anna.Marsalkova

      zpěněná cibule

      můžete mi vysvětlit jak se pění cibule? začínám vařit a fakt si pod tím nedokážu nic představit

      27.02.2011 10:28:29

      • Jitka
        Jitka

        Re: zpěněná cibule

        Zpěnit cibuli znamená dát ji na omastek, míchat a nechat lehce osmažit. (v tom tuku se jakoby pění) Já buřt guláš dělám tak, že na tu zpěněnou cibuli dám pokrájený točeňák (ne takový ten kompaktní, ale se strukturou podobnou špekáčku), když je to trochu osmažené, přidám oloupané, pokrájené syrové brambory a papriku, kmín, pepř a chvíli všechno dohromady ještě osmahnu. (anebo gulášové sypké koření, ale pak nesolit!) Po pár minutách zaliju horkou vodou tak, aby nebylo vše potopené, zmírním oheň a nechám pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Hlídám, aby se voda úplně nevypařila, případně dopodliju. Dám-li dost cibule, již nezahušťuji. Smetanu běžně nedávám, ale dneska mám načnutou, tak to zkusím:-)

        01.04.2011 21:44:41


    Nalezeno receptů: 172

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.