Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 1175492x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 151
Uvařil jsem to (Recept vařilo 182 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4,1
skvělý recept
615 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů: 151
  • Re: Pavel 08.08.2015 13:39:35

    No, že jsi nemehlo, za to nikdo nemože.
    ;o)

  • Komentář k receptu Buřtguláš gazz 20.08.2017 07:19:50

    kdyz hodite syrovy kabanos az nakonec, tak nabobtna a zacne vylezat z hrnce ;-) chce to lepsi recept.. takovy, u ktereho clovek pozna, kolik uz je moc ;-)
    udajne s ekabanos musi orestovat jako prvni

  • Komentář k receptu Buřtguláš Jana 02.08.2017 10:35:43

    já když dělám jakoukoliv omáčku,kterou potřebuji zahustit moukou s mlékem,nebo smetanou to udělám tak,že si vezmu sklenici já osobně menší třeba od majolky,ale dělala sem to i s větší,záleží kolik toho celkem vařím,nasypu mouku,naliji mléko,sklenici zavřu a potřepu s ní. Jako se shakerem. Od té doby,co to dělám tímto způsobem,nemám problém se pucky v omáčce.. :-) když je směs hustá,přidám mléko a znovu protřepu,nebo naopak přidám mouku..

  • Komentář k receptu Buřtguláš Radek 23.07.2017 10:45:49

    Vynikající s tou zakysanou smetanou a k tomu trocha česneku pak to nemá chybu.

  • Žanči Žaneta 15.11.2016 12:43:45

    Dobrý den, je potřeba mouku a zakysanou smetanou pořádně rozmíchat, a guláš dát na menší plamen potom ,teprve to zahustit .. zahušťovat to po kapkách a hlavně míchat! Mě to chutná zahuštěné klasický mouku ve vodě pro amatéry,je to lepší. krásný zbytek dne :)

  • Uzeninu opéci aby měla chuť a přidat i s omastkem do omáčky. Zdraví Jarda

  • Komentář k receptu Buřtguláš Radka 09.10.2016 17:53:59

    Zkuste místo točenýho salámu dát pikantní klobásu,kterou opečeme na kolečka s cibulí,přidáme papriku,zalijeme vodou,osolíme,přidáme brambory a pikantní koření.To je ta pravá bašta.

  • Nalezeno receptů: 151
    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
    * Povinné pole

    
    Kde to žije
    Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

    Píšeme jinde




    přidat nový recept