reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    871×

    4,1 871
  • 45 min

  • 195×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 184
    • Zkuřka
      Zkuřka

      Recept je dobrý před okamžikem jsem ho dovařil ale dal by jsem tam více brambor a salámu. To bude asi tím že jsem nevěděl kolik vody tam dám a dal jsem skoro plný kastrol. :-)

      07.12.2011 12:34:42

    • Petra
      Petra

      Ahoj, tak receptík docela fajn,ale ta smetana ...nadělala více škody než užitku :-( Pořádně jsem to rozmíchala a dokonce jsem to dávala přes sítko a hrudky jako prase ...takže..doporučuji tento recept,ale bez smetany :-)

      10.11.2011 22:01:26

    • hrust
      hrust

      Připravoval jsem Buřtgulášek přibližně podle receptu a výsledek byl dobrý. Souhlasím s tím, že dobře rozmíchaná smetana se nemusí vůbec cedit přes sítko a nepodařilo se mi ji ani vysrážet i když věřím, že na to předpoklady mám. Dle vlastní chuti bych však smetanu z tohoto receptu úplně vynechal.
      Závěrem hodnotím = ch u t n a l o . Tak zatím čus.

      02.11.2011 19:12:24


    • elí
      elí

      Buřtguláš

      Já přidám jednu malou feferonku,aby to mělo říz a zahušťuji nastrouhanou chlebovou kůrkou

      21.10.2011 16:35:29

    • dáda
      dáda

      Když jsem tam přidala tu smetanu, tak se mi to okamžitě srazilo....skvělý je i bez smetany zahuštěný moukou a vodou.

      10.09.2011 10:52:30

    • pavla
      pavla

      take delam burtgulas jinak, podle maminky..:-) na oleji osmahnout cibulku,pridame spekacky(nakrajene :-D), dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle mnozstvi a zlepseni chuti masox, pak zaleju vodou pridam na male kosticky nakrajene brambory a varim dokud nezmeknou(15min. kdyz jsou na male kosticky). A nakonec zahustujem bud moukou rozkvedlanou ve vode, a nebo klasickou jiskou zahustime podle potreby, jeste chvilku povarime a je to. vsem smakuje...rychly jednoduchy a dobry...solime az na taliri kvuli detem.. :-)

      07.07.2011 11:11:31

    • ZMAR
      ZMAR

      Jsem začátečník ve vaření a nějak jsem si neporadil se zahuštěním, takže mi z toho vznikla taková pikantní uzeninová polévka. Zahustit jsem se to pokoušel dle zdejšího návodu a potom i klasicky voda+mouka ale nic z toho nepomohlo tak nevim kde nakonec byla chyba. Možná jsem to dal do moc velkého hrnce, takže poměry ingrediencí asi měli taky stoupnout. No nic třeba příště.

      16.05.2011 15:07:53

      • chocira
        chocira

        problém se zahuštěním

        Především bych chtěla podotknout, že jestlii máte buřtguláš příliš řídký, je to tím, že máte kvalitní vuřty, nebo točeňák s minimem mouky, nebo jste tam dali moc vody :-D

        18.06.2011 15:59:15

      • Mončičák
        Mončičák

        My nezahušťujeme moukou, ale nadorbeným chlebem. Je to výborné a nedělá to hrudky, jako někdy mouka, když je špatně rozmíchaná.

        24.08.2011 12:36:41


    Nalezeno receptů: 184

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.