reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    771×

    4,1 771
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • Markéta Macková
      Markéta Macková

      doopravdy dobrý :D

      25.07.2011 10:15:03

    • pavla
      pavla

      take delam burtgulas jinak, podle maminky..:-) na oleji osmahnout cibulku,pridame spekacky(nakrajene :-D), dame koreni( cervena paprika sladka, trochu gulasoveho koreni,pepr, a podle mnozstvi a zlepseni chuti masox, pak zaleju vodou pridam na male kosticky nakrajene brambory a varim dokud nezmeknou(15min. kdyz jsou na male kosticky). A nakonec zahustujem bud moukou rozkvedlanou ve vode, a nebo klasickou jiskou zahustime podle potreby, jeste chvilku povarime a je to. vsem smakuje...rychly jednoduchy a dobry...solime az na taliri kvuli detem.. :-)

      07.07.2011 11:11:31

      • Štěpa
        Štěpa

        Přesně tak to dělám taky :-)

        06.09.2011 18:01:00


    • Pettulka
      Pettulka

      velice výborné a rychlé :)

      17.06.2011 12:07:08

    • ZMAR
      ZMAR

      Jsem začátečník ve vaření a nějak jsem si neporadil se zahuštěním, takže mi z toho vznikla taková pikantní uzeninová polévka. Zahustit jsem se to pokoušel dle zdejšího návodu a potom i klasicky voda+mouka ale nic z toho nepomohlo tak nevim kde nakonec byla chyba. Možná jsem to dal do moc velkého hrnce, takže poměry ingrediencí asi měli taky stoupnout. No nic třeba příště.

      16.05.2011 15:07:53

      • chocira
        chocira

        problém se zahuštěním

        Především bych chtěla podotknout, že jestlii máte buřtguláš příliš řídký, je to tím, že máte kvalitní vuřty, nebo točeňák s minimem mouky, nebo jste tam dali moc vody :-D

        18.06.2011 15:59:15

      • Mončičák
        Mončičák

        My nezahušťujeme moukou, ale nadorbeným chlebem. Je to výborné a nedělá to hrudky, jako někdy mouka, když je špatně rozmíchaná.

        24.08.2011 12:36:41

    • hokusy pokusy
      hokusy pokusy

      Místo smetany jsme mouku smíchala s vodou a moooc dobrý.:))

      20.04.2011 13:22:01

    • Tapuska
      Tapuska

      Nechci nic rikat,ale ten postup je jak na frnkfurskou polevku,je spravny nazev???????

      14.04.2011 14:08:04

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.