reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    771×

    4,1 771
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • empík
      empík

      propřírodu!!! proč olej???? sádlo !!!!!

      07.03.2012 13:50:09

    • plnyhrnekkafe
      plnyhrnekkafe

      s trochou chilli

      omáčky to nemá chybu dnes mě chyběla inspirace a přemítal jsem co té své dravé zvěři udělat takže dík za pomoc

      27.02.2012 11:53:07

    • Mentál
      Mentál

      Je to lahodné i s rozvařenými brambory :-)

      20.01.2012 11:45:07


    • Zkuřka
      Zkuřka

      Recept je dobrý před okamžikem jsem ho dovařil ale dal by jsem tam více brambor a salámu. To bude asi tím že jsem nevěděl kolik vody tam dám a dal jsem skoro plný kastrol. :-)

      07.12.2011 12:34:42

    • Petra
      Petra

      Ahoj, tak receptík docela fajn,ale ta smetana ...nadělala více škody než užitku :-( Pořádně jsem to rozmíchala a dokonce jsem to dávala přes sítko a hrudky jako prase ...takže..doporučuji tento recept,ale bez smetany :-)

      10.11.2011 22:01:26

    • hrust
      hrust

      Připravoval jsem Buřtgulášek přibližně podle receptu a výsledek byl dobrý. Souhlasím s tím, že dobře rozmíchaná smetana se nemusí vůbec cedit přes sítko a nepodařilo se mi ji ani vysrážet i když věřím, že na to předpoklady mám. Dle vlastní chuti bych však smetanu z tohoto receptu úplně vynechal.
      Závěrem hodnotím = ch u t n a l o . Tak zatím čus.

      02.11.2011 19:12:24

    • elí
      elí

      Buřtguláš

      Já přidám jednu malou feferonku,aby to mělo říz a zahušťuji nastrouhanou chlebovou kůrkou

      21.10.2011 16:35:29

    • dáda
      dáda

      Když jsem tam přidala tu smetanu, tak se mi to okamžitě srazilo....skvělý je i bez smetany zahuštěný moukou a vodou.

      10.09.2011 10:52:30

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.