reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    760×

    4,1 760
  • 45 min

  • 188×

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 169
    • Skorpi25S
      Skorpi25S

      lucizema to dela dobre

      03.11.2018 16:56:24

    • Kalimero
      Kalimero

      buřtguláš jinak

      Mám k tomu pár poznámek.
      1) točeňák od dob vojny ( přes 40let z5) moc nemusím a že tenkrát býval točeňák nějakej salám, dnes se tomuto druhu vyhýbám
      2) zahuštění smetanou s moukou zásadně NE,NE, NE, jedině jíškou, zahuštění moukou mi připomíná ty šílený a šizený blafy ze školní jídelny nebo závodky
      3) sálám až nakonec možná někomu chutná, no nevím, vidím to jako technologickou šílenost lidí co vaří jak se povede a co dům dal. logiku to má pouze v tom, že te ten nekvalitní točeňák alá samá hrachová nebo sojová kaše nerozvaří... brrr
      4) protože nyní nemůžu uzeniny, používám zásadně jedině taliány, nejsou to uzeniny a je dobré je povařit aspoň 20 minut,
      skvělá chuť to vše vynahradí

      01.04.2018 09:07:12

      • pavel
        pavel

        Re: buřtguláš jinak

        Moukou se samozřejmě nedohušťuje. Ale jíška je podle mne také zbytečná. Dejte víc cibule a bude Vám v guláši lžíce stát.

        29.09.2018 20:38:16


      • pavel
        pavel

        Re: buřtguláš jinak

        Moukou se samozřejmě nedohušťuje. Ale jíška je podle mne také zbytečná. Dejte víc cibule a bude Vám v guláši lžíce stát.

        29.09.2018 20:39:03

    • lucizema
      lucizema

      U nás se na zpěněnou cibuli a lehce osmahnutý nakrájený opravdový špekáček přihodí na drobno nakrájené barambory,přidáme papriku a kmín, pak zasypeme moukou a opražíme krátce dohromady jako jíšku (za stálého míchání). Pak zalejeme horkou vodou . Občas zamícháme, přidáme majoránku,podle chuti sůl a na konec zjemníme smetanou,ale stačí i plnotučné mléko. Výborná,rychlá a levná večeře !

      06.10.2011 08:02:20

      • Kalimero
        Kalimero

        do buřtguláše plnotučný mlíko.... ach pane bože ty to vidíš, další babicův poblblej potomek :§)

        01.04.2018 09:22:54

      • Skorpi25S
        Skorpi25S

        Takhle to delam presne i ja a kazdymu chutna.Delal jsem to podle tohodle receptu a nic moc.Taky spekacek nebo tocenak na cibulce osmahnu.

        03.11.2018 16:55:28

      • karel
        karel

        tak přesně takhle to vařím i já, jen po odstavení z plotny přidám docela dost česneku. A co nechápu, je smetana nebo mlíko, ke špekáčku to musí bejt pak slušná rvačka o WC, ne? kterej patlat Ti tuhla blbost poradil??? vař bez něj a bude to OK.

        16.11.2018 11:08:46

    Nalezeno receptů: 169

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.