Buřtguláš

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 1188218x
Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.
Komentáře receptu 151
Uvařil jsem to (Recept vařilo 182 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

konvalinka autor receptu:

Buřtguláš

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4,1
skvělý recept
617 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů: 151
  • nora 06.05.2013 13:23:11

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

    • Re: Martin 07.09.2017 18:11:33

      Tak se raději věnuj něčemu jinému a vaření nech na těch co to umí.

    • Nechapu tady ty zapskle poznamky. Misto aby se snazili poradit. Je to asi takhle: Vzd\ je treba lit tekutiny do prasku (mouka ap.)! Pomalu prilevat a michat. Snizuje se tim riziko zmolku. Kdyz to udelate obracene, hrozi ze se udelaji zmolky, kde navrchu bude rozmocena mouka a dovnitr se uz voda nedostane.
      P.S.: Take je dulezite lit kyselinu do vody a ne naopak! (jsem chemik, co nadelate... :-)))) )

    • Re: Falco 07.10.2016 19:11:34

      Neni třeba lit pomalu dělal jsem již dvakrát a vzdy se udělali pucky stačí přidat dřív a po přidání smetany s moukou dele povarit a pucky jsou fuc

    • Re: Sabča 14.05.2013 16:52:21

      To by udělal jen amatér kydnout to tam mám na mysli tu smetanu smíchanou s moukou to se musí líp pomalu do varu a míchat to...:-D

      • Re: Re: Marty 13.02.2016 12:10:50

        Ne kazdy je dokonaly jak vy. Ja treba amater na vareni jsem..... A takovouhle poznamku bych dost ocenil. Varim si v kamionu a diky takoveto chybicce kterou u receptu nikdo nezminil bych mohl sve vikendove jidlo nalit do kanalu ..

        • Re: Re: Re: Honza 03.05.2016 00:32:11

          Tak popisovat v každém receptu do detailu to, co jsou v podstatě základy vaření, mi opravdu příjde zbytečné.... to už by rovnou mohli napsat, že cibulku nakrájíme nožem, na prkénku, nejdřív se rozpůlí na dvě části, pak se několikrát nakrojí, ale nedokrojí směrem od "stonku" ke kořenu, cibulka se otočí o 90° a opět se nakolikrát nakrojí....

      • Re: Re: Marty 13.02.2016 12:07:47

        Ne kazdy je dokonaly jak vy. Ja treba amater na vareni jsem..... A takovouhle poznamku bych dost ocenil. Varim si v kamionu a diky takoveto chybicce kterou u receptu nikdo nezminil bych mohl sve vykendove jidlo nalit do kanalu ..

      • nemusí to lít pomalu a do varu ,ale dobře rozmíchat popřípadě rozředit vodou a za stálého míchání lít do buřtguláše

Nalezeno receptů: 151
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept