reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů: 154
  • Monika
    Monika

    Salám až nakonec? Děkuji, takovou hovadinu nikdy už v životě neudělám. Ani to nedává smysl. Tohle není dobrý recept na buřtguláš.

    25.11.2017 16:54:25

    • Shehnon
      Shehnon

      Re: Nevařit

      Tak to prrr.Tento recept je klasika.Stokrat jsem ho dělala a vím,že ho každý až na mini.detaily dělá stejně.A proč tocenak(buřt)až na konec?Aby se NEROZVAŘIL.Brambory se vaří podstatě déle,ale na to si přijdete až budete vařit déle.
      Za mě recept v pohodě.A co se zahuštění týče-skuste si naběračkou nandat guláš bez brambor,do hrnečku,přidat hlavně.mouku a ručně rozslehat a vlít zpět do vroucího guláše.Neubere vám to na chuti a podobně.Ale to už si každý zahustí dle svého uvážení.Tak pic

      28.11.2017 22:52:22

    • Shehnon
      Shehnon

      Re: Nevařit

      Tak to prrr.Tento recept je klasika.Stokrat jsem ho dělala a vím,že ho každý až na mini.detaily dělá stejně.A proč tocenak(buřt)až na konec?Aby se NEROZVAŘIL.Brambory se vaří podstatě déle,ale na to si přijdete až budete vařit déle.
      Za mě recept v pohodě.A co se zahuštění týče-skuste si naběračkou nandat guláš bez brambor,do hrnečku,přidat hlavně.mouku a ručně rozslehat a vlít zpět do vroucího guláše.Neubere vám to na chuti a podobně.Ale to už si každý zahustí dle svého uvážení.Tak pic

      28.11.2017 22:54:25

  • nora
    nora

    no o byl teda nápad rozkvrdlat mouku v tý smetaně.V momentě jak jsem jí přidala do jídla vyplavaly na povrch velký cucky.Místo jednoho hrnce jsem ušpinila dva plus cedník a jiné nádobí. Taky jsem ušpinila celej sporák. Jinak výsledek docela dobrej.Příště budu dělat jíšku obvyklým způsobem,

    06.05.2013 13:23:11

    • Sabča
      Sabča

      To by udělal jen amatér kydnout to tam mám na mysli tu smetanu smíchanou s moukou to se musí líp pomalu do varu a míchat to...:-D

      14.05.2013 16:52:21

    • Block
      Block

      Nechapu tady ty zapskle poznamky. Misto aby se snazili poradit. Je to asi takhle: Vzd\ je treba lit tekutiny do prasku (mouka ap.)! Pomalu prilevat a michat. Snizuje se tim riziko zmolku. Kdyz to udelate obracene, hrozi ze se udelaji zmolky, kde navrchu bude rozmocena mouka a dovnitr se uz voda nedostane.
      P.S.: Take je dulezite lit kyselinu do vody a ne naopak! (jsem chemik, co nadelate... :-)))) )

      01.07.2016 12:57:59

    • Falco
      Falco

      Neni třeba lit pomalu dělal jsem již dvakrát a vzdy se udělali pucky stačí přidat dřív a po přidání smetany s moukou dele povarit a pucky jsou fuc

      07.10.2016 19:11:34

    • Martin
      Martin

      Tak se raději věnuj něčemu jinému a vaření nech na těch co to umí.

      07.09.2017 18:11:33

Nalezeno receptů: 154

Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš