reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Buřtguláš

Celkový počet komentářů: 161
  • Kalimero
    Kalimero

    buřtguláš jinak

    Mám k tomu pár poznámek.
    1) točeňák od dob vojny ( přes 40let z5) moc nemusím a že tenkrát býval točeňák nějakej salám, dnes se tomuto druhu vyhýbám
    2) zahuštění smetanou s moukou zásadně NE,NE, NE, jedině jíškou, zahuštění moukou mi připomíná ty šílený a šizený blafy ze školní jídelny nebo závodky
    3) sálám až nakonec možná někomu chutná, no nevím, vidím to jako technologickou šílenost lidí co vaří jak se povede a co dům dal. logiku to má pouze v tom, že te ten nekvalitní točeňák alá samá hrachová nebo sojová kaše nerozvaří... brrr
    4) protože nyní nemůžu uzeniny, používám zásadně jedině taliány, nejsou to uzeniny a je dobré je povařit aspoň 20 minut,
    skvělá chuť to vše vynahradí

    01.04.2018 09:07:12

  • anavik
    anavik

    buřtguláš

    Dnes jsem si tento guláš uvařila a byl moc dobrý. Jelikož nemám ráda zahušťování moukou, tak jsem ji vynechala, ke konci vaření jsem sundala poklici a nechala vodu trochu vyvařit. Pak jsem dala lžíci zakysané smetany a hned vypnula plyn a vidličkou jsem smetanu rozmíchala a neudělaly se žádné hrudky.

    12.12.2014 16:11:55

  • lucizema
    lucizema

    U nás se na zpěněnou cibuli a lehce osmahnutý nakrájený opravdový špekáček přihodí na drobno nakrájené barambory,přidáme papriku a kmín, pak zasypeme moukou a opražíme krátce dohromady jako jíšku (za stálého míchání). Pak zalejeme horkou vodou . Občas zamícháme, přidáme majoránku,podle chuti sůl a na konec zjemníme smetanou,ale stačí i plnotučné mléko. Výborná,rychlá a levná večeře !

    06.10.2011 08:02:20

  • Anna.Marsalkova
    Anna.Marsalkova

    zpěněná cibule

    můžete mi vysvětlit jak se pění cibule? začínám vařit a fakt si pod tím nedokážu nic představit

    27.02.2011 10:28:29

    • Jitka
      Jitka

      Re: zpěněná cibule

      Zpěnit cibuli znamená dát ji na omastek, míchat a nechat lehce osmažit. (v tom tuku se jakoby pění) Já buřt guláš dělám tak, že na tu zpěněnou cibuli dám pokrájený točeňák (ne takový ten kompaktní, ale se strukturou podobnou špekáčku), když je to trochu osmažené, přidám oloupané, pokrájené syrové brambory a papriku, kmín, pepř a chvíli všechno dohromady ještě osmahnu. (anebo gulášové sypké koření, ale pak nesolit!) Po pár minutách zaliju horkou vodou tak, aby nebylo vše potopené, zmírním oheň a nechám pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Hlídám, aby se voda úplně nevypařila, případně dopodliju. Dám-li dost cibule, již nezahušťuji. Smetanu běžně nedávám, ale dneska mám načnutou, tak to zkusím:-)

      01.04.2011 21:44:41

Nalezeno receptů: 161

Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš