reklama
hledat uživatel
       

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    842×

    4,1 842
  • 45 min

  • 193×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 630 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 175
    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Mne se recept docelA libi ale nelibi jse mi ta zakysana smetana jinak docela v pohode varila jsem ale zahustila jsem jinak a dobry

      30.03.2020 11:58:25

    • Babica hadra
      Babica hadra

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Milá dámo, smetanu???? Větší hnus jsem nikdy neviděl. Zajděte si někdy na guláš fest a zeptejte se, jestli tam někdo dává smetanu, panebože, to nemyslíte vážně !!!!

      26.03.2020 00:34:12

      • Ladislav
        Ladislav

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        nevím co rvete do buřtguláše různé suroviny jako fazole , mléko , smetanu . Když tam dám fazole tak to už mám fazolový guláš .Když tam dám smetanu nebo mléko tak to mám špekáček na smetaně . A jestli vařím buřtguláš tak vařím buřtguláš a to je " BUŘT " levná uzenina / v dnešní době to levná neplatí/ nějaká ta vložka / brambory / a koření a uvařená na způsob guláše.

        26.03.2020 05:09:09


    • dneska vařím já
      dneska vařím já

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Sorry, omlouvám se autorovi receptu, ale jako smetanu, byť nebo ještě k tomu kysanou, do buřtguláše? To jako fakt? A doma Vám to jedí? Osobně tedy dávám osmahnout na cibulku jak brambory, tak uzeninu (ale já su vegetarián, takže v mém případě je to vegepárek a to buď uzený nebo chilli a nebo vegeklobáska) a jelikož jak název napovídá, se jedná o guláš, tak tam jako koření následně přisypu u gulášové koření, papriku/y obě, jak sladkou, tak trochu pálivé, podliji, osolím a vářím do poloměkka brambor. Následně přidám 1plechovku fazolí, nejlépe v tomatě a zahustím jíškou. Provařím a případně dochutím...ono i když je to buřtguláš, tak ať je pořádnej a ne nějaká šizená šlichta pro zaplácnutí žaludku...K tomu chléb, nejlépe domácí a vůbec se nemusím stydět za to, že je to " jen " buřtguláš :-)

      19.01.2020 02:37:50

    • Jarda
      Jarda

      Buřtguláš

      Teda,kdo psal ten recept?O tom,kdy přidat uzeninu a papriku ani slovo!!Než něco uveřejníte,tak si to po sobě alespoň přečtěte!!!!

      19.08.2019 13:06:42

      • pavel
        pavel

        Re: Buřtguláš

        Já to dělám tak, že osmažím cibulku, až je zlatavá přidám k tomu nakrájený salám ne točený ale špekáčky a lehce opeču s cibulkou, přidám sladkou papriku a trochu pálivé papriky, promíchám, podleji vodou, přidám brambory a vařim skoro do změknutí brambor. A na zahuštění používám nastrouhanou bramboru. Taky to funguje.

        28.09.2019 12:08:16

    • lucizema
      lucizema

      U nás se na zpěněnou cibuli a lehce osmahnutý nakrájený opravdový špekáček přihodí na drobno nakrájené barambory,přidáme papriku a kmín, pak zasypeme moukou a opražíme krátce dohromady jako jíšku (za stálého míchání). Pak zalejeme horkou vodou . Občas zamícháme, přidáme majoránku,podle chuti sůl a na konec zjemníme smetanou,ale stačí i plnotučné mléko. Výborná,rychlá a levná večeře !

      06.10.2011 08:02:20


    Nalezeno receptů: 175

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.