reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Buřtguláš

Oblíbené jídlo z brambor a uzeniny. Tento recept na buřtguláš je připravený v jednom hrnci.


  • 4,2

    893×

    4,1 893
  • 45 min

  • 197×

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 816 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

27. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 755 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 851 hodnocení

Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

26. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

26. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

26. 9. 2020

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.

Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme.

Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buřtguláš

    Celkový počet komentářů: 181
    • Viktor
      Viktor

      Recept se mi nelíbí

      2 problemy:
      - nedava se tam smetana, misto toho by tam mel byt zaklad rajcatovy protlak a cesnek.
      - Burt by se mel osmazit, zejmena pokud je tucny coz by idealne mel byt, v tom pripade davam jete drceny kmin tak jako do normalniho gulase.

      29.04.2020 18:58:59

    • Severelle
      Severelle

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Guláš výborný, místo zakysanky jsem dala normální smetanu.

      26.04.2020 10:42:59

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Mne se recept docelA libi ale nelibi jse mi ta zakysana smetana jinak docela v pohode varila jsem ale zahustila jsem jinak a dobry

      30.03.2020 11:58:25


    • Babica hadra
      Babica hadra

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Milá dámo, smetanu???? Větší hnus jsem nikdy neviděl. Zajděte si někdy na guláš fest a zeptejte se, jestli tam někdo dává smetanu, panebože, to nemyslíte vážně !!!!

      26.03.2020 00:34:12

      • Ladislav
        Ladislav

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        nevím co rvete do buřtguláše různé suroviny jako fazole , mléko , smetanu . Když tam dám fazole tak to už mám fazolový guláš .Když tam dám smetanu nebo mléko tak to mám špekáček na smetaně . A jestli vařím buřtguláš tak vařím buřtguláš a to je " BUŘT " levná uzenina / v dnešní době to levná neplatí/ nějaká ta vložka / brambory / a koření a uvařená na způsob guláše.

        26.03.2020 05:09:09

      • nislava
        nislava

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Jistě bez smetany,lidé roupama neví co by.Také guláše vždy na sádle.

        20.04.2020 15:31:26

      • bomac
        bomac

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Asi ho zkusím, možná to bude dobrý at si každý dává do buřtguláše co chce, někdo tady napsal svůj recept, tak mu ho tady nemusíte hanět, vy co kritizujete jste nikdy žádný recept nikde podle mně nedali, ale umíte jenom kritizovat, tak se nad sebou už do prdele vy věční kritizátoři zamyslete

        28.04.2020 23:37:14

    • dneska vařím já
      dneska vařím já

      Komentář k receptu Buřtguláš

      Sorry, omlouvám se autorovi receptu, ale jako smetanu, byť nebo ještě k tomu kysanou, do buřtguláše? To jako fakt? A doma Vám to jedí? Osobně tedy dávám osmahnout na cibulku jak brambory, tak uzeninu (ale já su vegetarián, takže v mém případě je to vegepárek a to buď uzený nebo chilli a nebo vegeklobáska) a jelikož jak název napovídá, se jedná o guláš, tak tam jako koření následně přisypu u gulášové koření, papriku/y obě, jak sladkou, tak trochu pálivé, podliji, osolím a vářím do poloměkka brambor. Následně přidám 1plechovku fazolí, nejlépe v tomatě a zahustím jíškou. Provařím a případně dochutím...ono i když je to buřtguláš, tak ať je pořádnej a ne nějaká šizená šlichta pro zaplácnutí žaludku...K tomu chléb, nejlépe domácí a vůbec se nemusím stydět za to, že je to " jen " buřtguláš :-)

      19.01.2020 02:37:50

      • Ivo
        Ivo

        Re: Komentář k receptu Buřtguláš

        Fazole do buřtguláše? HUMUS! Aha von to je vegánek co se stydí za zeleninu, tak si jí musí falšovat do guláše.

        05.05.2020 08:16:28


    Nalezeno receptů: 181

    Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.