Buřtguláš ala Dočík

45 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 641x
Recept na klasický bramborový guláš s uzeninou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, špekáčky a oloupané brambory nakrájíme na větší kostky.

Cibuli a kmín osmahneme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené špekáčky. Kdo má radši ostřejší, může přidat grilovací paprikovou klobásu. Dále přidáme nakrájené brambory, podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Základ na buřtguláš okořeníme majoránkou a mletou sladkou paprikou.

Poté omáčku zjemníme trochou mléka, někdo dává smetanu. Pokud je potřeba, přihustíme guláš trochou hotové jíšky. Kdo nemá rád, nebo nemůže jíšku, dá více brambor a část jich nakonec v buřtguláši rozmačká a tím jej zahustí.

Buřtguláš ala Dočík podáváme s čerstvým chlebem. Občas si rád buřtguláš zasypu trochou nakrájené čerstvé cibule.

Martin Dočekal autor receptu:

Buřtguláš ala Dočík

Počet přidaných receptů: 18

Ingredience

na porcí
3
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Buřtguláš ala Dočík

Přidat příspěvek k receptu Buřtguláš ala Dočík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept