2 lžíce | olej | |
1 lžička | sůl | |
2 ks | brambory | |
1 lžička | majoránka | |
1 lžička | libeček | |
2 ks | buřty | |
1 ks | bobkový list | |
1 ks | velká cibule | |
2 lžíce | polohrubá mouka | |
3 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 lžička | mletý černý pepř |
Olej nalijeme do kastrolu, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené buřty a na kostky nakrájené brambory. Osolíme, vše osmahneme a přidáme mletou papriku, libeček, mletý pepř, majoránku a bobkový list. Buřt guláš zalijeme horkou vodou či vývarem, povaříme a zahustíme jíškou. Provařený buřt guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Autor:petrsparta
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena