Burgundská pečeně z trouby

2 hod | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2931x
Recept na vynikající omáčku s hovězím pečenou v troubě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zeleninu vypereme, očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

V kastrolku rozpustíme sádlo, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran a přendáme ho do jiné nádoby. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku,osmahneme ji a zalijeme vývarem ze zeleniny a červeným vínem. Povaříme v řídkou omáčku. Do omáčky přidáme zpět maso. Osolíme, opepříme, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a vrátíme je do omáčky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a na pánvi osmahneme.

Burgundskou pečeni rozdělíme na talíře, na maso navršíme zeleninu a ihned podáváme. Výbornou přílohou jsou těstoviny nebo brambory.

Jiří Viktor K autor receptu:

Burgundská pečeně z trouby

Počet přidaných receptů: 509

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Burgundská pečeně z trouby

Přidat příspěvek k receptu Burgundská pečeně z trouby
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept