reklama
hledat uživatel
       

Burger bulky

Lahodné a na jazyku rozplývající se bulky se hodí nejen k letním grilování, ale i jako pečivo například na svačinový sendvič. Recept na jemné pečivo k různým příležitostem.


  • 5,0

    5 6
  • 2 h 30 min

Ingredience

na ozdobu

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Z ledničky vyndáme 115 g másla, aby pak mělo pokojovou teplotu. Ve velké míse smícháme dohromady 65 g hladké mouky a 6 - 8 g instantních kvasnic, přilijeme 115 g vlažného plnotučného mléka a zaděláme tak kvásek. Mícháme vařečkou, dokud není kvásek krásně rovnoměrně promísený. Kvásek zakryjeme utěrkou a dáme ho na půlhodiny do tepla.

Po půlhodině by kvásek měl mít v sobě bublinky, pokud nemá, tak ještě necháme 15 minut. V době, kdy se nám dělá kvásek, dáme do druhé mísy 300 g hladké pšeničné mouky, 120 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice, 9 g soli a promícháme. Do kvásku rozklepneme 3 velká vejce o hmotnosti 40 g a znovu důkladně mícháme vařečkou, dokud není směs pěkně hladká.

Nyní přimícháváme postupně sypké ingredience z druhé mísy. Ke konci jde míchání ztuha, ale nedejte se odradit a míchejte dál. Až se hmota spojí a bude jednolitá, necháme ji 5 minut odpočinout. Postupně zapracováváme ve čtyřech dávkách 115 g másla pokojové teploty. Těsto hněteme vařečkou. Je to piplačka a jde to pomalu, než se máslo spojí s těstem. A až se tak stane, mícháme ještě 10 minut, aby bylo těsto pěkně nadýchané.

Potom těsto na burger bulky přendáme na pomoučněný vál a zpracováváme rukama, dokud není povrch hladký a těsto lehké, vláčné a nelepí. Těsto vložíme zpět do mísy vytřené olejem a zakryjeme utěrkou. Necháme vykynout, dokud se těsto nezdvojnásobí.

Na vále vykynuté těsto rozdělíme rovnoměrně na bochánky a znovu je rukou vypracujeme do kuličky. Do středu uděláme palcem důlek - jako bychom chtěli palec zabalit do těsta. Vzduchovou bublinu zaděláme a vytvarujeme kuličky, které naskládáme na papírem vyloženým plech, tak aby měly mezi sebou 5 cm mezeru. Burger bulky znovu zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

Mezitím rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutku. Žloutek pak rozšleháme vidličkou. Po 50 minutách kynutí potřeme bochánky žloutkem a posypeme sezamovým semínkem. Zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 250 °C.

Po deseti minutách vložíme plech a pečeme 15 minut, dokud nejsou bulky krásně zlaté. Hned po vytáhnutí z trouby překryjeme plech utěrkou a postříkáme ji vodou, aby byla utěrka hodně vlhká. Bulky pak budou vláčné ještě víc.

Burger bulky po vychladnutí můžeme rozkrojit, předehřát na grilu a dále servírovat s masem a zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Burger bulky

    Celkový počet komentářů: 1

    • miluska
      miluska

      burger bulky

      Jedním slovem FAMOZNí

      30.08.2015 14:05:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Burger bulky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.