reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bulharská kebapčeta na gril

Originální recept na bulharská kebapčeta (čevabčiči).


  • 4,5

    17×

    4,5 17
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Na jemno mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě deci vlažné vody a vícháme do hmoty. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování nám zůstane štáva uvnitř. Potom přidáme saturejku, římský kmín (drcený nebo mletý), pepř (nejlépe černý a čerstvě namletý), sůl, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku (nejlépe klasickou, ne kudrnku), a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekané čerstvé feferonky nebo chilli papričky. Společně s petželkou nám pokrm pěkně ovoní a zabarví. Maso pak necháme uležet v chladničce min. jednu hodinu. Nejlépe však do druhého dne.

Z masové směsi na kebapčetu vytvarujeme typické válečky zhruba 10-15 cm dlouhé. Abychom dosáhli dlouhého a pravidelného tvaru můžeme si pomoci potravinovou fólií, která nám při válení bude držet maso pohromadě. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivá kebapčeta bychom měli opéct z aždé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché.

Rozhodující pro výsledek chuti kebapčety je kvalita masa. Nejlepší je si nechat umlet v řeznictví než kupovat v supermarketu balené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bulharská kebapčeta na gril

    Celkový počet komentářů: 13

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bulharská kebapčeta na gril

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.