reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bulharská kebapčeta na gril

Originální recept na bulharská kebapčeta (čevabčiči).


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Postup přípravy

Na jemno mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě deci vlažné vody a vícháme do hmoty. Maso by mělo vodu vstřebat a při grilování nám zůstane štáva uvnitř. Potom přidáme saturejku, římský kmín (drcený nebo mletý), pepř (nejlépe černý a čerstvě namletý), sůl, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku (nejlépe klasickou, ne kudrnku), a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i jemně nasekané čerstvé feferonky nebo chilli papričky. Společně s petželkou nám pokrm pěkně ovoní a zabarví. Maso pak necháme uležet v chladničce min. jednu hodinu. Nejlépe však do druhého dne.

Z masové směsi na kebapčetu vytvarujeme typické válečky zhruba 10-15 cm dlouhé. Abychom dosáhli dlouhého a pravidelného tvaru můžeme si pomoci potravinovou fólií, která nám při válení bude držet maso pohromadě. Gril by měl být dobře rozpálený a jednotlivá kebapčeta bychom měli opéct z aždé strany zhruba 2 minuty. Maso by mělo být jen jemně nazlátlé a proužky od grilu dobře patrné. Nesmí být přepečené a suché.

Rozhodující pro výsledek chuti kebapčety je kvalita masa. Nejlepší je si nechat umlet v řeznictví než kupovat v supermarketu balené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bulharská kebapčeta na gril

    Celkový počet komentářů: 13

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bulharská kebapčeta na gril

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.