Smažené placky z bulguru se slaninou, pórkem a sýrem. Placky výborně chutnají se zeleninovým salátem. Vyzkoušejte tento recept.
4 stroužky | česnek |
3 ks | vejce |
0.5 ks | pórek |
100 g | eidam |
100 g | anglická slanina |
200 g | bulgur |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
3-4 lžíce | hladká mouka |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Pórek očistíme a jemně usekáme na kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme, sýr nastrouháme a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Ve větší míse promícháme vychladlý bulgur s pórkem, slaninou, sýrem, moukou a vejci. Směs osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a propracujeme v hustější těsto, které necháme asi 20 minut rozležet. Mokrýma rukama tvoříme z těsta placičky, které pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Usmažené placky necháme na ubrousku okapat. Bulgurové placičky se slaninou, sýrem a pórkem podáváme teplé jako přílohu k masům, ale klidně i jako chuťovku s čerstvým zeleninovým salátem.
Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem
Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena