reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem

Jednoduše připravený bulgur sypaný parmazánem. Recept na rychlý hlavní chod.


  • 4,5

    40×

    4,5 40
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Bulgur nasypeme do kastrolu s přibližně 400 - 500 ml vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Přiklopíme ho, odstavíme a necháme asi 12 minut dojít.

Když je bulgur měkký, odklopíme ho a dobře promícháme, aby mohla odejít přebytečná pára. Smícháme ho se lžící oleje ze sušených rajčat a necháme zchladnout.

Do bulguru vmícháme nakrájená sušená rajčata, na oleji opečenou a na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a trošku citronové šťávy. Přidáme pár lístků čerstvé bazalky a pepř.

Bulgur se sušenými rajčaty rozdělíme na talíře a hustě posypeme parmazánem.

Na fotografii je bulgur podáván bez parmazánu - veganská verze.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem

    Celkový počet komentářů: 8
    • Michy
      Michy

      Komentář k receptu Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem

      Díky všem za pozitivní ohlasy k receptu, jsem moc ráda, že chutná :-) Míša

      05.02.2019 18:38:24

    • Ingrid
      Ingrid

      Komentář k receptu Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem

      Recept je výborný, dělala jsem už několikrát, a pokaždé jsme si pochutnali. Děkuji moc.

      05.02.2019 18:08:28

    • esperatos
      esperatos

      Bulgur známe a chutná nám, ale tahle verze receptu nás nezaujala. Z mě nic moc...

      19.01.2017 12:58:57


    • azurebit
      azurebit

      Neměl jsem to vařit, navařil jsem toho hodně a potom co jsem to ochutnal na to všechno mám takovou chuť, že bych to snědl hned.

      Hlavně tam dejte bazalku, nasypal jsem tam celý pytlík a to tomu dodává teprve chuť.

      23.07.2016 13:53:20

    • Sylvie
      Sylvie

      Děkuji za recept, bylo to výborné.

      03.04.2015 18:33:38

    • panim
      panim

      toto je můj druhý experiment s bulgurem. první byl propadák, nyní překvapivě dobré, ale spěchala jsem a bulgur byl velmi velmi al dente, rozuměj tvrdý. každopádně z bulguru se hit mojí kuchyně nestane.

      04.03.2015 20:23:10


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.