0.5 lžičky | sůl | |
6 ks | vejce | |
4 lžíce | strouhanka | |
4 lžíce | hladká mouka | |
2 lžíce | vegeta | |
0.4 lžičky | mletý pepř | |
1 lžička | grilovací koření | |
1 kg | vepřový bůček |
Syrový bůček nakrájíme na kostky 1x1 cm, přidáme všechny přísady a dobře promícháme.
Směs plníme do tlačenkových sáčků, pevně zavážeme provázkem a dáme do vařící vody. Bůčkovou tlačenku vaříme 2 hodiny při mírné teplotě.
Takto připravená tlačenka z bůčku skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Autor:janatka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena