Skvělá, chutná tlačenka - nejlepší s chlebem při posezení u pivka.
0.5 lžičky | sůl |
6 ks | vejce |
4 lžíce | strouhanka |
4 lžíce | hladká mouka |
2 lžíce | vegeta |
0.4 lžičky | mletý pepř |
1 lžička | grilovací koření |
1 kg | vepřový bůček |
Syrový bůček nakrájíme na kostky 1x1 cm, přidáme všechny přísady a dobře promícháme.
Směs plníme do tlačenkových sáčků, pevně zavážeme provázkem a dáme do vařící vody. Bůčkovou tlačenku vaříme 2 hodiny při mírné teplotě.
Takto připravená tlačenka z bůčku skvěle chutná s čerstvým chlebem.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
autor janatka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena