reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bůčková roláda od tety Evy

Snadná roláda z bůčku s vynikající chutí.


  • 4,1

    18×

    4,1 18
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

1 kg mletého bůčku smícháme se čtvrt litrem mléka, osolíme a opepříme. Maso rozdělíme na 2 poloviny.

Papriku zbavíme nečistot a nakrájíme na proužky. Okurky necháme okapat a nakrájíme na kousky.

Na trošce oleje si připravíme buďto vaječnou omeletu nebo míchaná vejce.

Alobal potřeme olejem, aby se nám maso na něj nepřilepilo. Na alobal rozprostřeme maso asi 0,5 cm silnou vrstvu, poklademe anglickou slaninou, zelenou a červenou paprikou. Přídáme druhou polovinu masa, kterou také rozprostřeme po celé ploše. Pokryjeme připravenými vajíčky a rozetřeme je. Nahoru doprostřed položíme párek, k němu přidáme očištěnou syrovou mrkev a sterilovaný okurek.

Bůčkovou roládu srolujeme, pořádně utáhneme a ještě dvakrát omotáme alobalem. Dáme do pekáče, podlijeme dostatkem vody a pečeme asi 1 1/2 hod. Stále podléváme vodou.

Před koncem pečení alobal z vrchu rolády opatrně roztrhneme, přitom dáváme pozor na páru, a dopečeme asi 10 minut, aby se nám na povrchu bůčkové rolády utvořila kůrčička.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bůčková roláda od tety Evy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.