reklama
hledat uživatel
       

Buchty se zelím

Trochu netradiční recept na sladké buchty. Tentokrát se zelím.


  • 3,7

    3,6 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Necháme vzejít kvásek z droždí, 1 dl vlažného mléka, lžíce mouky a lžičky cukru. Potom přidáme zbylé ingredience a uhněteme těsto. Těsto necháme vykynout.

Zatím si očistíme a pokrájíme zelí na kostičky. Na másle ho asi 15 minut podusíme a necháme vychladnout. Jakmile je těsto vykynuté, vmícháme do něj připravené zelí. Těsto necháme ještě asi 10 minut kynout.

Z těsta tvoříme klasické buchty, které skládáme do vymaštěného pekáčku a kraje potíráme tukem. Buchty se zelím necháme ještě 10 minut kynout, pak je potřeme máslem nebo sádlem. Buchty se zelím pečeme 40 minut v předem vyhřáté troubě.

Upečené buchty se zelím necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit. Buchty můžeme ocukrovat nebo je udělat na slano. Záleží na chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buchty se zelím

    Celkový počet komentářů: 5
    • Alenak3
      Alenak3

      Už se těším jak je upeču, pekla je moje prababička, umřela před 30ti lety, od té doby jsem je neměla, nebyla jsem si jistá kudy do toho, ale určitě to bude ono, děkuji za recept

      16.09.2012 10:01:23

      • Jana
        Jana

        buchty se zelím

        Jsem ráda, že jsem Vám udělala radost. Ještě k tomu receptu. Trošičku bych osolila zelí. Já moc nesolím ani nesladím, ale můžete přidat obojí. Taky jsem je zkusila s hladkou moukou, nic jsem nepokazila. Je to vlastně stejné, jako když děláte klasické buchty, akorát místo ovoce nebo tvarohu, dáte zelí.

        17.09.2012 18:50:15

    • Jana
      Jana

      hlávka zelí

      1/2 malé hlávky. Jinak tyto buchty peču přes 30 let a jsou opravdu chutné. Je to recept po mé babičce. Je to hodně starý recept. Já jsem nikdy zelí nevážila, tak bych to s množstvím moc nepřeháněla. Jana

      15.09.2012 23:58:59


      • Pavel
        Pavel

        Re: hlávka zelí

        Má babička dělala asi zhruba stejný těsto promíchaný se zelím,jen je pekla zoprostřený po plechu jako celek - a zrovna ho mám nachystaný na zítřek...

        24.03.2019 00:37:03

    • Le Diable
      Le Diable

      Co to je půl hlávky, znám hlávky od kila do deseti!

      15.09.2012 20:16:55


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Buchty se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.