
Buchty s čokoládovo-datlovou náplní
Klasické kynuté buchty s výbornou náplní.
-
4,6
10×
-
1 h 30 min
-
0×
Klasické kynuté buchty s výbornou náplní.
10×
1 h 30 min
0×
200 g
50 g
200 g
1 porce
1 dl
Kynuté těsto si připravíme podle receptu České buchty s povidly.
Během kynutí těsta si připravíme náplň. Datle nakrájíme na kousíčky. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a za stálého míchání přidáme máslo. Až povolí, vmícháme smetanu ke šlehání. Odstavíme a přidáme datle. Náplň necháme mírně vychladnout, ne úplně, aby nebyla příliš tuhá.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtverečky, které naplníme čokoládovo-datlovou náplní. Buchty zabalíme a klademe na plech dobře vymazaný máslem. Buchty klademe těsně vedle sebe a před přiložením dalšího kousku vždy okraj potřeme opět máslem, aby se nám po upečení od sebe oddělily. Naplníme celý pekáček a ještě je na povrchu přetřeme máslem.
Buchty s čokoládovo-datlovou náplní pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud nejsou na povrchu zlatavé. V pekáčku necháme buchty téměř vychladnout, před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.