reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Buchtičky se šodó

Celkový počet komentářů: 155
  • Jana Zairae
    Jana Zairae

    chybička v pojmenování

    promiňte, ale šodó není pudink, je to krém z vína a žloutků. Tak to jen faktická připomínka, jinak recept v pořádku.

    26.03.2020 02:30:42

  • MiHe
    MiHe

    děkuji, jednoduchý recept, jenom místo oleje na potřebí doporučuji rozpuštěné máslo ;)

    13.03.2020 12:38:26

  • Olda
    Olda

    Já jen drobná připomínka, bez cukru žádný kvasný proces nezačne a tam není nic o cukru v těstě

    25.01.2020 13:35:30

  • Miki
    Miki

    Tady holt někdo neví, co to je kvásek. Asi zrovna chyběl ve škole. Hlavně, že má plnou hubu urážek

    12.11.2019 09:40:31

  • kateřina
    kateřina

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Tady někdo evidentně neví, co je to šódó, zkus wikipedii, trubko, a změň název receptu. Šódó se vyrábí ze žloutků a bílého vína!!! Když už jsi tak blbá, že to nevíš, tak aspoň nedělej blbce z ostatních!!!

    02.11.2019 12:10:58

  • Jana
    Jana

    Šodó se vyrabi z vina to co mate vy je vanilkovy krém. Tak by jste si to mohla v nadpisu změnit aby to nemátlo

    19.10.2019 19:42:09

  • Eva
    Eva

    Za me spokojenost! Buchticky moooc dobrý,krém je jasný...takže diky za,recept

    12.03.2019 12:22:06

  • Stazina
    Stazina

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Výborný recept, všem vřele doporučuji...��

    24.01.2019 17:43:01

  • Veronika
    Veronika

    Pravé Šodó

    Buchtičky se šodó
    Na 4 porce budete potřebovat:250 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru, 1 žloutek, ½ kostky droždí, 125 ml vlažného mléka, 50 g másla, špetku soli, tuk na vymazání formy. Na šodó: 250 ml bílého vína, 4 žloutky, 80 g krupicového cukru, ¼ lžičky drcené vanilky

    Postup: Do misky s vlažným mlékem rozdrobte droždí a přidejte trošku cukru a mouky. Nechte vzejít kvásek. Do velké mísy dejte zbylou mouku smíchanou se špetkou soli, žloutek, cukr a změklé máslo. Přidejte kvásek a důkladně vše propracujte. Bochník těsta nechte v míse, přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Lžičkou pak odebírejte kousky těsta, udělejte z nich kuličky a skládejte je do tukem vymazané formy. Buchtičky pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

    Mezitím v horké vodní lázni ušlehejte žloutky s vanilkou s vínem a cukrem. Hotové buchtičky přelejte ještě teplým šodó.

    Tip: Aby se k sobě při pečení buchtičky neslepily, než je položíte na plech, každou ještě můžete potřít máslem.

    17.01.2019 19:06:19

  • 25cm dick
    25cm dick

    tbtbfgghghhh

    hhfjzjnsdfbxcvjkůxcfvjjhdfh

    14.01.2019 14:10:52

  • nemam pindika
    nemam pindika

    buchta s koulema

    dogbrejidlonemamna okoule:DDDDD

    14.01.2019 14:09:27

  • Chlap
    Chlap

    Jak

    Recept k hovnu, jak mám udělat ten kvásek more, když něco bleješ na net tak ať to má smysl pizdo. Ty krávo vymatlaná, debilnější recept tady není, se podívej na ostatní jak se píšou recepty. Ty snažilko jedna pojebaná.

    23.12.2018 11:26:01

  • Kaizr Kelr
    Kaizr Kelr

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Pro znalce sodo : pochazi z francouzskeho pojmu Chaudeau, ktery je mimochodem odvozeny od Eau chaude (= tepla voda) a je tim nazyvan tekuty pokrm. https://www.tatiemaryse.com/ch odo/ Dnes je to specialita z ostrovu Guadeloupe

    13.09.2018 16:45:19

  • Miroslava
    Miroslava

    šodó nebo krém

    Co je to Šodó? Význam slova
    Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Šodó?
    Šodó je pojem označující buď kulinářský pojem – horkou pěnu z vína a šlehaných žloutků, se kterou se setkáváme u receptu na tzv. buchtičky se šodó, nebo japonské kaligrafické umění.
    Šodó jako potravina se vyrábí ušleháním žloutků v bílém vínu v horké lázni, výsledná směs se dochucuje dalšími přísadami. Často se lze setkat s napodobeninou šodó z řídkého vanilkového pudingu, ochuceného rumem. Existuje mnoho variant receptů, liší se například druhem použitého alkoholu (víno, rum).

    06.07.2018 09:45:05

  • Jan Vondráček
    Jan Vondráček

    Jste pěkná kráva

    V ingrediencí CH rum není a v postupu ano

    11.03.2018 16:31:25

    • Pavel Bechyne
      Pavel Bechyne

      Re: Jste pěkná kráva

      Vážený p. Vondráček,
      to že někdo zapomene něco napsat neznamená, že je kráva. Inteligenti to pochopí. Vám doufám zablokují vstup na tyto stránky. Takhle se slušný člověk nechová.

      11.03.2018 17:50:14

  • Katka
    Katka

    Luxusnííí!!! :) Moc děkuji za recept!!! Buchtičky jsem dělala poprvé v životě kvůli dcerky (přítel to NEMÁ RÁD!)....povedly se paaaradně :) a dokonce si je k obědu dal i ten můj přítel :) jen se po nich zaprášilo :)
    Akorát musím dodat, že všechno ohledně těsta za mě udělala a pomohla mi domácí pekárna na chleba :)

    05.02.2018 18:12:02

  • Jana
    Jana

    Recept se mi nelíbí

    Protože název je " se šodó " ale toto je jen vanilkový krém. Hledala jsem právě to šodó, vím, že se šlehají žloutky s vínem ve vodní páře, ale nevím poměr, ale tento název i sám recept je tudíž zavádějící. Bohužel.

    06.01.2018 10:35:09

  • Adria
    Adria

    šodó nebo krém?

    Docela by mě zajímalo proč tu kupa z vás hudruje na název tohoto jídla.Není snad jedno jak to kdo nazývá?Když jdu vařit podle receptu tak si ráda u receptu přečtu také komentáře a recenze.Ale koukám,že tady komentuje jen stádo pitomců takže se o výsledcích asi nedočtu.Místo toho tu čtu nesmyslné hádky o názvu jídla.Někteří lidé jsou opravdu pitomci a těmi také zůstanou!

    02.12.2017 09:16:25

    • modralaguna005
      modralaguna005

      Re: šodó nebo krém?

      Souhlasím s vami

      28.01.2018 15:07:41

    • Pavel Bechyne
      Pavel Bechyne

      Re: šodó nebo krém?

      Vážená paní či slečno Adria jste vulgární a neslušná. Tady se chováme slušně. Nikdo nechce autora receptu hanit, ale pouze upozornit, že šodó je něco jiného a vanikový puding taky.

      31.01.2018 08:04:42

    • Lili
      Lili

      Re: šodó nebo krém?

      No, jenže někteří lidé hledají recept na sodo, ne na pudink. Vezměte si, že budete hledat návod na výměnu oleje do auta a pod všemi nadpisy Výměna oleje bude návod, jak natankovat naftu. Neříkejte mi, že takový článek budete všude chválit... nevadí mi, že je to recept na krém, ale proboha, když jsem hledala návod na sodo, tak pod všemi recepty je jen pudink, do vyhledávače píšu sodo, protože chci sodo

      11.03.2018 18:13:23

    • Jonas
      Jonas

      Re: šodó nebo krém?

      Pitoma jste tady jen vy

      27.12.2018 11:31:15

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Mám je! AKorat jsem tam dala malo soli, nevedela jsem kolik. KOlik dáváte?

    23.11.2017 19:37:15

  • Makina
    Makina

    Kuchařky bude hodně vadit když použiji místo hladké mouky polohrubou???děkuji moc

    29.09.2017 15:27:12

  • dada.hrachova
    dada.hrachova

    šodo kontra krém

    Vážení kuchaříci, uvedený recept je náhražka pro šetření času i korunek. Šodo jsou skutečně žloutky do bílého vína (sladší druh), ale vanilkový krém je totéž pouze místo vína je mléko, kousky vanilky, cukr a dle chuti rum, Aby to bylo zdařilé jde o dosti pracnou záležitost s mnoha žloutky a stálého míchání (ve vodní lázni) prakticky až do vychladnutí s možným rizikem sražení. Platí pro šodo i krém. Přidáním trochu pudinkového prášku (samozřejmě do krému) si zajišťujete zhoustnutí bez rizika. O samotných buchtičkách - používám pouze máslo, jak do těsta tak na vymazání (jeho chuť nic nenahradí). Samotný proces je takový, že každá buchtička se mašlovačkou namočenou v rozpuštěném másle " přirazí " k předchozím. Každá dobrota něco vyžaduje, takže je dělám málokdy

    25.04.2017 01:17:35

  • Kája7
    Kája7

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Mohu jen doporučit, opravdu skvělé buchtičky, i když jsem těsto nechal v celku a nakonec nakrájel na jednotlivé buchtičky, byly krásně nadýchané, chuťově výborné.

    26.03.2017 15:57:14

  • kachla (tecka) kn
    kachla (tecka) kn

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Opravdu vynikající buchtičky... zrovna jsme je večeřeli... byly nadýchané, jemné... určitě znovu udělám :) Děkuj iza recept.

    23.03.2017 21:47:44

  • Heffy
    Heffy

    Šodó a puding

    Vymýšlíte desítky důvodů. proč by se puding měl jmenovat šodó. Ale když vám někdo pod názvem špekáček prodá sójáček, hudráte. Tak buď budeme nazývat pravým jménem všechno a nebo se na to můžeme vykašlat a vůec neřešit, co nám kdo prodává. Ale když si v restauraci objednám buchtičky se šodó a dostanu puding, hodím ho restauratérovi na hlavu. Obrazně, samozřejmě.

    23.02.2017 19:00:21

    • Petr
      Petr

      Re: Šodó a puding

      Máte pravdu. Tento recept je na buchtičky s krémem. Šodo je z bílého vína, cukru a citronové šťávy !!!

      24.02.2017 14:37:26

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Re: Šodó a puding

      By mě zajímalo kolikrát v životě jste jedl pravé šodó? Zrovna jsem si to našel na googlu, a řekl bych že nikdy. Pochází to z Francie a samozřejmě to jediné v čem máte pravdu je že to s pudinkem nemá nic společného!
      Ale mě to nevadí, jen mě děsně baví jak jsou všichni češí chytří :-D.
      Jedna citace pro vás * " Vinným šodó se polévají sladké moučníky, které podáváme teplé: nejznámější jsou kynuté, jen jako „dukát“ malé neplněné kynuté buchtičky. Ale mohou to býti různé nákypy, omelety, trhance – prostě sladké pokrmy, kterým teplá pikantní omáčka dodá na výrazné chuti. Protože je šodó alkoholické, nedáváme je dětem, nezletilým a řidičům. A z téhož důvodu podáváme pokrmy polité šodó ne jako hlavní jídlo, ale jako teplý moučník. " *

      30.04.2017 10:27:14

  • Marci
    Marci

    Zkoušel někdo těsto na buchtičky udělat v pekárně na chleba?? Dekuji

    11.02.2017 08:55:31

    • Wendy
      Wendy

      Re: Buchtičky

      Zrovna mi v pekárně kyne těsto. Dáte ingredience do pekárny, nastavite program těsto a zapnete. Dělám takto všechny kynuté těsta. Je to pro mě jednodušší, než v malé kuchyňce zadelavat těsto ručně �

      18.09.2017 09:22:41

  • Matyáš Němec
    Matyáš Němec

    buchty sodo

    Dnes jsem varil a bylo to super.Buchty byli super a sodo to taky bylo super jsem rad za tuhle stranku. je mi 10 let a uz jsem uvaril 1 obed a 1 veceri a to jsou ta vecere.
    Ale obed bul sunkafleky.

    14.01.2017 21:59:39

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Dneska jsem delala a musim rict, ze na to ze jsem kucharsky antitalent, byly buchticky opravdu vynikajici!!

    22.12.2016 11:49:46

  • Michaela
    Michaela

    Buchtičky se šodó

    Já dávám místo oleje sádlo, tak samo do Honzíkových buchet a jsou vláčnější než po oleji. Děkuji za recept, dneska dělám k obědu. :)

    05.11.2016 07:56:04

  • Dasa
    Dasa

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Výborné buchtičky, lepší jsem nejedla �

    13.10.2016 16:25:08

  • drobeksim
    drobeksim

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Nezbylo vubec nic, tudiz se nechaji jist i samotne. Vyborne.

    12.06.2016 18:02:46

  • Michaela
    Michaela

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Taky jsem dnes delala a buchticky uzasny, nadychany a chutove dobry. Ja dala na mnozstvi jen pul kosticky drozdi a bohate staci.

    06.05.2016 13:23:29

  • janem.k
    janem.k

    Místo oleje jsem dala půl na půl máslo se sádlem (dělávala to tak maminka) a do krému rum. Ňami :-)

    20.03.2016 16:39:27

  • Dáša
    Dáša

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Dnes jsem dělala a nemají chybu :) a povedly se i v remosce :))

    24.01.2016 17:26:33

  • hudcekova (tecka) liliana
    hudcekova (tecka) liliana

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Tak hledám recept na buchtičky se šodo a všude jsou s vanilkovým krémem, docela by mne zajímalo, kde došlo k tomu, že SKORO všichni mají tak klamnou představu o tom, co to vastně je...

    23.01.2016 01:56:03

    • Jirka
      Jirka

      Re: Komentář k receptu Buchtičky se šodó

      V Čechách si lidé pletou šodó s krémem.
      Krém se dělá z vanilkového pudinku - jak je i vidět v i tomto receptu.
      Šodó se dělá z bílého vína a žloutků, nedává se tam žádný pudinkový prášek :-)))

      15.05.2016 11:42:07

    • Veronika
      Veronika

      Re: Komentář k receptu Buchtičky se šodó

      A musíte s tímto komentářem otravovat na každé stránce s receptem? Většina lidí ví jaký je rozdíl a najde si, co přesně chce. Že paní u receptu použila zdomácnělý výraz, který máme všichni zažitý snad od školky snad nesnižuje kvalitu receptu. Buchtičky jsou výborné a " šodó " si udělá každý podle sebe. Většina lidí stejně použije ten pudink, děti ho milují a myslím, že jako rychlovka určitě postačí.

      12.10.2016 12:21:24

  • Jirka
    Jirka

    šodó v.s. krém

    ... jedná se o buchtičky s vanilkovým krémem, který se dělá tak, že se přidá o 250 ml mléka více než do klasického pidinku. Šodó sedělá ze žloutků a z bílého vína šleháním nad párou.

    28.09.2015 08:14:29

  • Deny
    Deny

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Dokonalé, vynikající recept:) Děkuji

    18.08.2015 12:16:29

  • Zandulinka
    Zandulinka

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Pekla jsem je poprvé z dvojitý dávky a moc se povedli......

    03.06.2015 07:35:50

  • sisinka
    sisinka

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Taky jsem delala a byly dobre az na to ze, nemuzu si pomoct, citim tam to drozdi...nevim proc, udelala jsem neco spate? :-/

    22.05.2015 11:43:37

    • alena
      alena

      Re: Komentář k receptu Buchtičky se šodó

      Ahoj neudělala jste nic špatně,ale já dávám na pul kg mouky 2/3 z kostky droždí. Tak zkusit příště mín.

      23.05.2015 12:49:33

    • Tereza
      Tereza

      Re: Komentář k receptu Buchtičky se šodó

      Taky mám ten pocit. Příště zkusím méně droždí nebo více všeho ostatního :-)

      18.06.2015 08:42:58

  • kralikovalucie (tecka) com
    kralikovalucie (tecka) com

    Výborný recept, moc děkuji. Vždycky jsem zhatila každé kynuté těsto, ale buchtičky se vážně povedly. Kdyby měla autorka recept na kynutý knedlík - beru hned.

    Děkuji a prdět na to, jestli šodó nebo krém, obojí je boží.

    Lusy

    09.05.2015 14:14:15

  • Renata
    Renata

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Děkuji za supr recept... Přítel i dcerka si pochutnali.. Akorát místo pudinku jsem koupila přímo krém na dukátové buchtičky v prášku... A oba si to nemohli vynachválit. :-)

    26.03.2015 22:58:26

  • Iva
    Iva

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Naprosto úžasný těsto! I moje mami po ochutnání řekla, že lepší buchtičky už dlouho nejedla. Děkuju :-)

    24.01.2015 16:01:15

  • lambadario
    lambadario

    báječný recept s báječným výslekem

    Moc děkuji za skvělý recept. Podle komentářů jsem vymazala plech máslem a potřela jsem je také máslem. Jen dovnitř jsem dala olej. Vše fantastické!! Moc chválím. Moc chutnalo všem třem mým klukům. A všem nám bylo naprosto fuk, že to není šodó. Naopak jsem ráda, že jste sem dala jednodušší variantu.

    09.11.2014 19:46:30

  • tomaslak
    tomaslak

    Proč blbnete lidi nesmyslnýma receptama , laskav
    ě si přečtěte co je šodó ??????

    12.10.2014 19:01:58

    • Vilda
      Vilda

      Když jsem byl malý kluk, pekla babička takové buchtičky a ptala se: kdo si je dá se šodó a kdo s krémem ?"
      šodó = horká pěna ze žloutlů a bílého vína
      krémem se myslí zde používaný vanilkový puding

      27.10.2014 15:27:16

  • Pája
    Pája

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Sice mě taky zarazilo, že olej, ale udělala jsem to přesně podle receptu. Těsto bylo ze začátku dost řídké, tak to zblajzlo ještě trochu mouky. Nicméně, buchtičky právě baštíme u telky - jsou super a vláčné. Jó, a do krému jsem dala rum a pravou vanilku, ňaminka

    26.09.2014 22:48:55

  • Nea
    Nea

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Recept sem zkoušela a je super.
    Jen ty buchtičky dělám jinak. vyválim plát těsta, dám na plech s peč. pápírem a přímo na plechu nakrájim na kostky. Pak potřu olejem. Je to rychlejší.

    02.07.2014 19:12:54

    • ota
      ota

      Re: Komentář k receptu Buchtičky se šodó

      Moje sestra je profesionální kuchařka a tohle jednou udělala strávníkům aby si ulehčila práci no strávníků bylo dost no a dělejte se s tím rozdíl pomalu žádný.
      Ale lidem to vadilo a nechutnalo protože buchtička má být upečená do kola tím pádem se nerozmočí a je chřupavá. lepší je to originál neměnit to!!!!

      12.09.2014 09:26:04

  • Milen
    Milen

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Skvělé díky za recept :-)

    21.06.2014 12:16:33

  • Pavlína
    Pavlína

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Trapné příspěvky typu, já dělal X let toto a já tomu rozumím víc než a nepleťte si...
    Vykompenzuji chválou za čitelný, stručný a šikovný recept na který se těším, až ho večer vyzkouším:)))
    Chvály není nikdy dost, takže chválím, chválím, chválím:)))

    18.06.2014 15:10:17

  • Petiyk
    Petiyk

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    haháá má drahá polovička právě maká dvanáctku tak jí to uvařím (upeču) jinak diky za recept.

    19.03.2014 13:11:03

  • tina
    tina

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Aby se náhodou nekdo nezbláznil, e skolni jidelne jste to taky jedli a z vanilkového lusku to rozhodne nebylo.

    21.01.2014 11:15:33

  • Petra
    Petra

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Všude se najdou nespokojený štouralové.Když jste takový profíci,tak proč se vůbec tímto receptem zabýváte?To, že se to nepovede nemusí být chyba receptu.My jsme si včera moc pochutnali,i dneska jsou buchtičky krásně měkké a dobroučké.Já jsem s receptem spokojená a moje dcerka to velice ocenila.Za mě jednička.

    18.01.2014 08:41:39

  • evasmel
    evasmel

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Výborné, a je mi fuk, že to je krém a nikoli šodó, nejde tu přece o slovíčka, ale o recepty B-)

    30.11.2013 16:37:20

  • Lenka Orysenko
    Lenka Orysenko

    Výborné moc jsme si pochutnali,nejvíce byla nadšená samozřejmě dcerka děkuji za recept :-)

    22.08.2013 13:36:38

  • Andrea
    Andrea

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Fantasticke. Dekuji za recept :-)

    13.08.2013 14:52:55

  • borovec
    borovec

    ator receptu zřejmě neví co je to šodo.aŤ SE NEPLETE V KUCHYNI!!!!!

    04.08.2013 17:34:31

    • hoj
      hoj

      Re: šodo ???

      kdyby ste si precetli text, tak ten olej nedava do buchty, ale pouze tim maze pekac....:)

      22.08.2013 18:47:47

    • Tomáš
      Tomáš

      Re: šodo ???

      RE BOROVEC musím s tebou souhlasit sodo je úplně něco jiného je to jak kdyby my žena řekla k večeři máš brambory s kuřetem a na stole by byl kapr s bramborovým salátem trochu myslete nebo si to nejdříve zjistíte než napíšete takovou hloupost dělám 20 let kuchaře ale toto je kvalitní vtip

      08.09.2013 13:55:34

  • Lukáš
    Lukáš

    Komentář k receptu Buchtičky se šodó

    Šodó není vanilkovej pudink!

    16.07.2013 10:01:55

  • Martin Wydra
    Martin Wydra

    Snadné, chutné, nezbylo :-)

    25.05.2013 15:56:38

  • Douchy
    Douchy

    Tip na kynutí...

    Mám jednoduchý postup na ideální kvásek: Pokud vlastníte troubu, která má nastavitelný horký vzduch od nízkých teplot, pak máte vyhráno. Rozmíchám droždí s kapkou mléka,cukru, popráším moukou a šup s tím do trouby. Ale pozor, ideální teplota na kvasení je 35, max 37 st. Celsia. Pokud dáte více, droždí nemá šanci a bakterie způsobující kvasení se zničí.
    Celé těsto pak nechávám kynout v pekárně - cca 90 minut. Je to bez práce, nervů a mezitím mám spoustu času udělat třeba oběd :-).

    04.05.2013 10:06:52

  • Douchy
    Douchy

    Luxusní buchtičky

    Tak tahle buchtičky jsou opravdu LUXUSNÍ !!! Ať již klasické se šodó, kam přidávám ještě pravý nefalšovaný rum, tak i plněné s tvarohem nebo mákem :-)

    04.05.2013 10:00:06

  • Petra
    Petra

    Já dala mouku půl na půl (hladka a polohruba) a normálně olej a jsou krásné nadychané.Ona hladká mouka je těžká-to se mi potvrdilo i u vánočky.

    30.04.2013 13:36:16

  • Heedunka
    Heedunka

    Máslo místo oleje?

    Myslím, že podle tradiční receptury se dává sádlo :) jsou potom mnohem lepší, vláčnější.

    12.04.2013 12:40:56

  • Denisa
    Denisa

    tak jsem ted dodelala poprvé buchtičky ... bohužel ne moc z velkym uspěchem ... snist se to da ale ... urcite je lepsi na plech vysypat nez jen vymazat olejem ... trochu se mi chytly ... a udelala jsem moc velky buchticky :/ nj stane pro příště už vše vím a určitě budou lepší a chutnější :)

    07.04.2013 15:33:11

  • Denisa
    Denisa

    momentálně ted dělám po prvé těsto na buchtičky ... jsem zvědavá jak to dopadne . to jak se dělá kvásek do buchet jsem si musela taky zjistit na seznamu , sehnala a podle toho taky udělala :) tak za hodinu a půl budu vidět výsledek :)

    07.04.2013 13:35:43

  • Zlatka
    Zlatka

    Buchticky jsou nenarocne a uuuzasne vonej a chutnaj!!!

    17.02.2013 21:15:51

  • mikklik
    mikklik

    a jinak o té ženské bez komentáře........

    14.02.2013 21:41:51

  • polda
    polda

    Jsou výbornééééééééééé

    13.02.2013 14:14:19

  • Silvinka
    Silvinka

    Vynikající....dělám znova :)

    29.01.2013 10:15:40

  • elen
    elen

    Je to úžasný recept.Kluci se jenom olizovali :-)

    28.01.2013 12:19:45

  • lumik
    lumik

    uz jsem sem jednou psala,ale tohle je pro zacatecniky-buchticky bud obalujeme nebo strany potirame maslem jinak se slepi,protoze se rovnaji tesne k sobe

    24.01.2013 11:58:06

  • lumik
    lumik

    nezdrzuji se kulickami-vyvalim dlouhe sisky,v pekacku rozpustim MASLO,krajim male kousky,obaluji v masle a rovnam,efekt je stejny,po upeceni potru maslem

    12.01.2013 18:39:37

  • Klecanda
    Klecanda

    je to super

    právě se pečou v troubě a vypadají skvěle i s olejem...

    11.01.2013 19:24:55

  • Mishel
    Mishel

    Jak jste tu někdo psal, že místo oleje dát máslo, tak jsem to hned udělala, olej se mi už při prvním pohledu na recept nezdál. Ale abych se vrátila, buchtičky jsou úplně úžasné, dělala jsem je poprvé a jsou fakticky vynikající!!! Recept jen doporučuji!!!!!

    01.12.2012 18:59:57

  • Ajka
    Ajka

    Bez problému

    Těsto krásně vykynulo,dobře se s ním pracovalo a buchtičky jsou jedna báseň. Celkem 93 kousků po 10g. Musím pochválit.

    19.11.2012 12:39:19

  • Palačinka
    Palačinka

    Jen jsem misto oleje dala maslo a byla bajecne

    05.11.2012 10:03:02

  • ave-ril
    ave-ril

    dělám tento recept po druhé a je dobrej buchtičky se rozplývají na jazyku. Z těsta udělám 96 buchtiček po 10g jsou akorát veliké.

    26.09.2012 21:22:57

  • standamis
    standamis

    Recept pro blbé

    Celkem mi nejde ani o recept ale pouze o to že na tyto recepty koukaji i lide kteri nejsou zbehli ve vareni a vari jen v pripade nutnosti.A protoze je toto i muj pripad udelal jsem recept dle navodu a co se stalo?Nic testo absolutne nevykynulo tak jsem to vzdal a vyhodil a sel jsem si udelat vaicka na tvrdo.Protoze v navodu je psano 1 drozdi, pak dale uz je psany kvasek coz mi nikdo nikdy nerekl co to je .Mel jsem za to ze to je proste drozdi jen tak a nevedel jsem jak se dela kvasek.Dnes uz to vim protoze jsem si to zjistoval abych mohl buchticky udelat priste.Ale myslim ze tyto stranky navstevuje vice lidi kteri nikdy nevarily ci nepekli a proto by meli byt recepty pro nas nevarice napsany po lopate.Kucharky to urcite nepotrebuji,diky moc.

    27.08.2012 15:44:31

    • Adelka
      Adelka

      Re: Recept pro blbé

      Přesně tak, já také nevím, co to je kvásek. Docela ráda vařím, nikdy jsem ale nedělala nic z kynutého těsta...

      13.01.2013 20:08:55

  • creetie
    creetie

    uz jsou v troube...zatim vse vypada vyborne,testo super...vubec se nelepi a dobre se s nim pracuje.

    12.07.2012 18:22:50

  • Ivča
    Ivča

    A protože jsem dělala buchtičky poprvé tak u mě byli docela hutné...příště musím dát víc mléka...a místo oleje spíš másílko...

    06.06.2012 10:42:32

  • Štěpán
    Štěpán

    Do buchet se dává máslo, ne olej! Prznit tradiční recept kvůli ušetření pár kalorií, to může napadnout jenom ženskou...

    08.04.2012 12:23:26

    • bobeš
      bobeš

      husí sádlo je ještě lepší, jen nevím kde ho sehnat.

      08.04.2012 13:37:05

    • mikklik
      mikklik

      No tak zrovna kalorie asi nebudou tím pravým důvodem. Buchty upečené z olejového těsta vydrží déle vláčné. Ovšem já preferuji máslo do těsta a pak na plechu, k promazání buchet, olej. Nemyslím si však, že by olej měl méně kalorií než ono zmiňované máslo. Tuk jako tuk. kdo řeší kalorie buchty nesmí!! :-)) Máslové buchty jsou ovšem voňavé a ještě s kapkou rumu v těstu a také v pudinku - nemají chybu.

      14.02.2013 21:40:16

    • Radmila
      Radmila

      Re: Štěpán

      Já jsem ženská a nikdy ba mě to nenapadlo. :)

      19.02.2013 13:31:06

    • Týnka
      Týnka

      Souhlasím s tebou....do buchet dávám pouze máslo..... :-)

      31.07.2013 11:55:57

    • Maci
      Maci

      Jestli si myslite, ze olej ma mene kalorii jak maslo, tak se hluboce mylite. Muselo by se davat toho oleje o ctvrtinu mene nez masla, pak by jste mozna nejakou kalorii usetrili ;-) Jediny duvod proc zamenit olej za maslo je financni :O

      07.12.2013 05:29:20

  • .........
    .........

    Dělala jsem poprvé buchtičky a musím říct, že se mi povedly :)) super recept :))

    18.03.2012 09:17:32

  • verca01
    verca01

    Moc děkuji za recept, vrátila jsem se do dětství :-) Opravdu vynikající buchtičky, těsto se mi vůbec nelepilo, naopak, bylo tak akorát :-)

    02.03.2012 14:57:45

  • Sandra
    Sandra

    Také mi to nešlo z rukou dolu... ale posypala jsem si val trochou mouky a bylo to faj,... jou výborné... :)

    01.02.2012 17:35:30

  • martina
    martina

    Hmmm jak od babicky ;)

    29.01.2012 12:05:19

  • veroniky
    veroniky

    recept je super,vřele všem dopuručuji :-) maximální spokojenost cele naší rodinky :-)

    26.11.2011 16:00:45

  • wextra
    wextra

    jako od babičky . .-)

    21.10.2011 15:58:56

  • Marťaska
    Marťaska

    Mňamózní

    Buchtičky jsem vyzkoušela a jsou jak od babičky.

    19.10.2011 12:42:06

  • H.
    H.

    Buchtičky netvaruji,ale těsto rozhrnu do pekáče a poolejovaným nožem nakrájím na kostičky!!!

    ..A buchtičky jsou jedna jako druhá.Výborný recept :)

    14.10.2011 15:29:32

  • interneticka
    interneticka

    Výborné...:)

    Recept nemá chybu, úplně výborné a jela jsem přesně podle receptu...akorát jsem si těsto udělala na silnější válečky a ty jsem krájela a dávala vedle sebe. Ušetří to čas i práci. Buchtičky byly malé, přesně do pusy...mňam..:)

    15.08.2011 20:12:05

  • Jiri
    Jiri

    Testo neslo z rukou dolu, bylo jak tmel :D

    05.07.2011 16:33:05

  • notua
    notua

    Prosím autory receptů, aby nezaměňovali jejich názvy!

    Šodó je z vína, ne z pudinku!

    Člověk hledá recept na šodó a všude vyskakují buchtičky s pudinkem. Už je to otravné.

    29.06.2011 15:55:33

  • lenka
    lenka

    Dnes jsme si buchtičky udělali a moc nám chutnali dík za recept

    20.06.2011 18:31:53

  • adam-svoboda
    adam-svoboda

    Nejdříve jsme si přečetla komentáře ostatních maminek, tím jsem se pak řídila, buchtičky jsem před pečením více osladila, stejně tak jsem vyválela válečky a krájela stejně velké kousky. Díky za tipy, buchtičky byly famózní!!!

    26.05.2011 13:40:47

  • adam-svoboda
    adam-svoboda

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    26.05.2011 13:39:49

  • Michaela
    Michaela

    Trošku přisladit

    Souhlasím s paní Janou, trochu přisladit buchtičky a recept nebude mít chybu. Dnes jsme měli tyto buchtičky k obědu a olizovali jsme ze až za ušima. :o)

    10.03.2011 12:16:23

  • jolene.love
    jolene.love

    Tak se povedlo,ačkoliv jsem se toho docela bála,ale přeci jenom:),jen do šodo jsem přidala trochu RUMOVÉHO AROMA.

    21.01.2011 23:06:54

    • Marie
      Marie

      Vanilkový krém není šodó a není to žádné slovíčkaření. Šodó je něco úplně jiného a také není pro začátečníky - nemusí se vždy podařit.

      07.09.2014 11:31:10

  • hajmar
    hajmar

    Nekoulejte, válejte :-)

    Vytvářet kuličky z těsta je příliš zdlouhavé, vyválím si dlouhé válečky, nakladu je do pekáčku na olej jeden vedle druhého, chvilku nechám vykynout, pomažu olejem a až se pěkně upečou, nakrájím je na kostičky.

    13.10.2010 19:55:56

  • jana
    jana

    dnes jsem je udělala podle Vás a jsou super,jen příště přidám trochu víc cukru do buchtiček .Mějte se Jana

    22.09.2010 14:00:14

  • bobeš
    bobeš

    nechci být za šťouru,ale šodó se dělá z bílého vína,v tomto receptu je popsaný vanilkový krém.

    26.09.2009 15:34:28

  • mafca
    mafca

    Každou buchtičku namažu, aby šli dobře oddělit od sebe a nepotrhali se. Kdo má rád přidá ještě navíc citronovou kůru do pudingu.

    26.09.2009 08:34:13

Nalezeno receptů: 155

Přidat příspěvek k receptu Buchtičky se šodó

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.