reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Buchtičky se šodó

Tip na sladký oběd, který mají rády především děti. Vanilkové šodó potěší i dospělé.


  • 4,5

    440×

    4,4 440
  • 110×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme.

Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Buchtičky pečeme na 175 °C asi 20 minut. Ještě horké upečené buchtičky opět z vrchu potřeme olejem a kdo chce, může pocukrovat.

Krém na buchtičky uvaříme podle návodu na pudinku s tím rozdílem, že použijeme větší množství mléka. Asi o polovinu více mléka než je v návodu. Pro chuť přidáme trochu rumu a vanilkový cukr.

Buchtičky se šodó podáváme přelité vanilkovým krémem (šodó).

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buchtičky se šodó

    Celkový počet komentářů: 124
    • Kaizr Kelr
      Kaizr Kelr

      Komentář k receptu Buchtičky se šodó

      Pro znalce sodo : pochazi z francouzskeho pojmu Chaudeau, ktery je mimochodem odvozeny od Eau chaude (= tepla voda) a je tim nazyvan tekuty pokrm. https://www.tatiemaryse.com/ch odo/ Dnes je to specialita z ostrovu Guadeloupe

      13.09.2018 16:45:19

    • Miroslava
      Miroslava

      šodó nebo krém

      Co je to Šodó? Význam slova
      Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Šodó?
      Šodó je pojem označující buď kulinářský pojem – horkou pěnu z vína a šlehaných žloutků, se kterou se setkáváme u receptu na tzv. buchtičky se šodó, nebo japonské kaligrafické umění.
      Šodó jako potravina se vyrábí ušleháním žloutků v bílém vínu v horké lázni, výsledná směs se dochucuje dalšími přísadami. Často se lze setkat s napodobeninou šodó z řídkého vanilkového pudingu, ochuceného rumem. Existuje mnoho variant receptů, liší se například druhem použitého alkoholu (víno, rum).

      06.07.2018 09:45:05

    • Adria
      Adria

      šodó nebo krém?

      Docela by mě zajímalo proč tu kupa z vás hudruje na název tohoto jídla.Není snad jedno jak to kdo nazývá?Když jdu vařit podle receptu tak si ráda u receptu přečtu také komentáře a recenze.Ale koukám,že tady komentuje jen stádo pitomců takže se o výsledcích asi nedočtu.Místo toho tu čtu nesmyslné hádky o názvu jídla.Někteří lidé jsou opravdu pitomci a těmi také zůstanou!

      02.12.2017 09:16:25

      • Pavel Bechyne
        Pavel Bechyne

        Re: šodó nebo krém?

        Vážená paní či slečno Adria jste vulgární a neslušná. Tady se chováme slušně. Nikdo nechce autora receptu hanit, ale pouze upozornit, že šodó je něco jiného a vanikový puding taky.

        31.01.2018 08:04:42

      • Lili
        Lili

        Re: šodó nebo krém?

        No, jenže někteří lidé hledají recept na sodo, ne na pudink. Vezměte si, že budete hledat návod na výměnu oleje do auta a pod všemi nadpisy Výměna oleje bude návod, jak natankovat naftu. Neříkejte mi, že takový článek budete všude chválit... nevadí mi, že je to recept na krém, ale proboha, když jsem hledala návod na sodo, tak pod všemi recepty je jen pudink, do vyhledávače píšu sodo, protože chci sodo

        11.03.2018 18:13:23

    Nalezeno receptů: 124

    Přidat příspěvek k receptu Buchtičky se šodó

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.