reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Buchta Margot

U nás doma všichni milujeme tyčinku Margot. Abychom jich nemuseli kupovat moc, děláme si z ní celou buchtu.


  • 3,4

    217×

    3,3 217
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Tyčinku margot nastrouháme.

Cukr, olej a vejce vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme strouhanou tyčinku Margot, granko a kypřící prášek.

Nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 50 minut.

Vychladlou buchtu Margot potřeme čokoládovou polevou. Tu si můžeme připravit pouhým rozpuštěním čokolády a ztuženého tuku a vymícháním dohladka.

Závěrem posypeme strouhaným kokosem a necháme zatuhnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Buchta Margot

    Celkový počet komentářů: 6
    • Myška pečenka
      Myška pečenka

      Komentář k receptu Buchta Margot

      Zkoušela sem dělat buchtu, dle receptu jsem nechala 50 minut a bohužel asi to bylo moc. S buchtou by se dalo házet o zeď.

      10.10.2019 19:12:08

    • majka
      majka

      podobné ale bez vážení/ hrníčková metoda/

      I margotka 100g nastrouhat na hrubo k tomu 2 čajové hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva, 1 hrneček cukr krupice, 1 hrnek mléka, 1 šlehačka 250 ml , 2 vejce a 2 lžíce oleje, vše smíchej / zabere to pět minut / nalej na na pekáček velikosti poloviny trouby / nezapomen na pečící papír / a upeč při 180 st. asi 40 min. Podávej pocukrované, nebo polité čokoládou či polevou vzniklou smícháním hrnku moučkového cukru a rumu / toho dej tolik aby vznikla řídká poleva /. Dala jsem tento recept k přidání do kuchaařky, ale nebyl asi akurááátní a nebyl vytištěn, tak to dělám takto, příjde mi to vážení zbytečné, když to jde rychleji a snadneji.;)

      22.10.2006 20:13:42

      • Liba
        Liba

        Re: podobné ale bez vážení/ hrníčková metoda/

        Nic proti jsem mladá a nezkušená.. předpokládám že tu šlehačku ušlehat ?? Nebo jen opravdu všechno smíchat...

        22.11.2012 15:39:45


    • savena
      savena

      Re: nová margot

      tuto buchtu dělám léta ale v bábovkové formě a je vynikající ale v prodeji je nová margot s rozinkama ,a tak vyzkouším i s ní,rozinky máme taky rádi.krásnou neděli přeji :-)

      22.10.2006 09:43:08


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Buchta Margot

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.