reklama
hledat uživatel
       

Bublanina Extrém

Recept na extrémně jednoduchou, extrémně rychlou, extrémně nadýchanou a extrémně jedlou bublaninu.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Postup přípravy

Dáme předehřát troubu na 200 °C. Vezmeme si pekáček, nebo plech cca 30 x 40 cm. Vymažeme ho kouskem másla a vysypeme polohrubou, nebo hrubou moukou. Já osobně používám raději hrubou, protože lépe ulpívá.

Zmražené ovoce necháme trošku povolit, ale ne moc, jen tak, aby stále drželo tvar. Čerstvé ovoce omyjeme, odstopkujeme a případně odpeckujeme. Nic nebolí víc, než když se s chutí zakousneme do třešňové pecky.

Do šlehací mísy od robota vyklepneme všechna vejce, přidáme k nim všechen cukr a šleháme na nejvyšší stupeň do husté pěny. Já používám tyčový mixér s nástavcem metlička a zabere mi to asi 15 minut. Hotovou pěnu poznáme podle toho, že při šlehání zanechávají metličky viditelnou stopu, která zůstává delší dobu zřetelná.

Prosejeme si do misky potřebnou mouku a tu pak postupně metličkou zapracujeme do hotové pěny. Mícháme jen tak dlouho, dokud se těsto nespojí.

Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho až ke krajům a zaskládáme ovocem. Nezapomínáme ho dávat i do krajů, aby nezůstaly suché.

Bublaninu dáme do trouby a čekáme. Jakmile těsto vyskočí, tzn. ovoce klesne pod jeho úroveň a trošku zezlátne, stáhneme teplotu na 150 °C a dopečeme asi 30 minut. Pro jistotu uděláme test špejlí. Píchneme ji doprostřed těsta a vytáhneme. Pokud je bublanina hotová, bude špejle suchá. Pokud je vlhká nebo je na ní těsto, pečeme dalších 10 minut a potom test zopakujeme. Jakmile je bublanina hotová, vytáhneme ji z trouby a necháme na plechu vychladnout.

Bublaninu Extrém po vychladnutí nakrájíme, pocukrujeme a podáváme. Je úžasná!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bublanina Extrém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.