reklama
hledat uživatel
       

Brynzové pirohy

Jednoduché a syté jídlo ze Slovenska.


  • 3,1

    178×

    3,1 178
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

Do brambor přidáme máslo, mléko, cibuli, kopr a brynzu a vytvoříme ze všeho kaši.

Z vajec, mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Vyválíme z něj plát/plátky o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Měly by mít průměr asi 10 - 15 cm.

Kolečka plníme připravenou náplní. Do středu dáme kávovou lžičkou náplň, kolečko přeložíme napůl a zalepíme. Okraje stlačíme k sobě. Při zalepení si můžeme lehce navlhčit prsty, aby se pak při vaření pirohy nerozlepily.

Připravené pirohy dáme vařit do vroucí vody. Vaříme je asi 10 minut. Pirohy jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Během vaření si nakrájíme slaninu na kostičky a pomalu vyškvaříme.

Pirohy podáváme sypané restovanou slaninou. Pije se "zincica", ale můžeme popíjet i acidofilním mlékem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brynzové pirohy

    Celkový počet komentářů: 5
    • raši ne
      raši ne

      Komentář k receptu Brynzové pirohy

      Nevím jak vám, ale mě to trvalo 2,5 hod. a zasvinila jsem u toho celou kuchyň. A výsledek? Těžko rozžvýkatelná divná věc, kkterá má do piroh z restaurece hódně daleko.

      26.08.2014 16:48:28

    • Marie
      Marie

      Pirohy jsou u nás oblíbené, jen nedávám cibule. Učila mě to moje slovenská tchýně a cibuli tam nedávala. Zase trošku jiný recept. Jo a taky z bramborového těsta. Je to mňanka.

      04.10.2011 18:51:04

    • doktor
      doktor

      Nezvyklí na "žinčicu",necestujte.Vyvolává vydatný průjem po tak dobrém jídle.Jako KVAS v Rusku.

      12.09.2006 22:21:57


    • doktor
      doktor

      Tohle pojetí pirohů beru velice vážně proto, že je svým způsobem unikátní.Jde o promnutí kuchyň severo a východoslovenské,a zárověň kuchyň Zakarpatské Rusi. Děkuji.

      12.09.2006 22:15:53

    • lenka
      lenka

      bryndzove pirohy su naozaj vyborne a namiesto tohto cesta sa moze dat aj zemiakove.ale jedla som aj tieto a fakt je to vynikajuce jedlo.vrele odporucam.

      12.09.2006 11:26:40

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Brynzové pirohy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.