reklama
hledat uživatel
       

Brynzové halušky

Recept na slovenské národní jídlo.


  • 4,8

    65×

    4,8 65
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 840 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Očistíme brambory, omyjeme je a najemno nastrouháme na struhadle. Do strouhaných brambor přidáme sůl, mouku a vypracujeme těsto tak, aby se odlepovalo od mísy. V případě příliš hustého těsta použijeme k ředění trochu vody.

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a z těsta nožem do ní oddělujeme středně velké halušky. Občas je promícháme, aby se nepřichytily na dno a počkáme, dokud všechny nevyplavou na povrch. Jakmile vyplavou, jsou halušky uvařené. Scedíme je a dáme do předem připravené mísy i s trochou vývaru z halušek.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a chvíli ji necháme vyškvařit. Brynzu pořádně promícháme s uvařenými haluškami a posypeme opečenou slaninou spolu s výpekem.

K brynzovým haluškám neodmyslitelně patří sklenice čerstvého podmáslí. Pokud však budete mít možnost ochutnat vedle brynzových halušek i žinčici, určitě ji vyzkoušejte.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brynzové halušky

    Celkový počet komentářů: 5
    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Brynzové halušky

      dala jsem 300 g hladké mouky a halušky jsou skvělé !

      22.01.2017 14:40:22

    • mirka
      mirka

      Komentář k receptu Brynzové halušky

      Na 1 kg brambor musí být aspoň 500 g mouky, a to hrubé. Jinak je z toho opravdu kaše.

      18.08.2014 14:07:54

    • dana (tecka) banertova
      dana (tecka) banertova

      Komentář k receptu Brynzové halušky

      Tetka jsem to uvarila a vubec to testo nedrzi a misto halusek mam kasi.

      18.08.2014 10:18:55


    • jolanta
      jolanta

      Bardzo smaczne danie. Brawo!!

      02.03.2013 14:28:22


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Brynzové halušky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.