reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brynzové halušky se slaninou

Lahodné, krémové a vydatné. Leckdo by nad sáčkovými haluškami ohrnul nos, ale je to rychlé a v dnešní době to spousta lidí jistě ocení.


  • 3,6

    35×

    3,6 35
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a opékáme v pánvi, dokud cibule řádně nezezlátne. Přímo na pánev vylijeme zakysanou smetanu a uvedeme do varu, aby lehce pobublávala. Bezprostředně poté necháme ve vařící smetaně rozpustit termizovanou brynzu. Podle chuti opepříme.

Halušky připravíme podle návodu. Já vařím ve velikém širokém hrnci a používám síto na halušky. Až halušky vyplavou na hladinu, postupně je vyndáme do mísy a nakonec promícháme se směsí slaniny, cibule a smetany s brynzou.

Recept je pro 4 osoby, ale počítala bych tak se třemi jedlíky, je to opravdu velice chutné. Halušky kupuji výhradně od zn. Kaufland, velice se mi osvědčily. Neřekla bych, že je to úplně slovenská verze halušek, spíš taková moje česká verze. Ale stojí za to!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brynzové halušky se slaninou

    Celkový počet komentářů: 8
    • jana stanková
      jana stanková

      Tak ti musím napsat že si určitě nejedl pravé slovenské halušky. Ty z ppášku uvaří i uplný laik a chuťově se to nedá srovnat. Vím to protože moje babička byla slovenka.

      10.10.2012 18:07:06

    • jana stanková
      jana stanková

      Tak ti musím napsat že si určitě nejedl pravé slovenské halušky. Ty z ppášku uvaří i uplný laik a chuťově se to nedá srovnat. Vím to protože moje babička byla slovenka.

      10.10.2012 18:06:08

    • darig
      darig

      Reakce na všechny "fuj" a spol.

      Nejlepší halušky jsem měla v Blavě na trhu.. No a doma jsem si vytvořila dle vlastních možností aspoň trochu uspokojivou variantu. Jsem ráda, že když toto rychlé jídlo uvařím, tak to mým blízkým chutná. Nejsem zrovna člověk, který by vařil z polotovarů(když nepočítám prášek do perníku), ale vychytala jsem si několik produktů, které mi vyhovují. To, že si někdo chce z halušek udělat slávu a věnovat jim pozornost více, než 30 min je jeho věc, stejně tak jako je ostatních věc, že se jim prostě do vyvařování nechce. Trochu tolerance bych prosila.

      16.08.2012 12:25:13


    • Macho
      Macho

      jak muze nekdo delat halusky ze sacku a jeste takovou gebuzinu vydavat za lahodne jidlo

      18.03.2012 08:18:14

      • Kamil
        Kamil

        Já bych si na nich pochutnal. Ne všechno co člověk koupí hotové, je špatné. U nás prodává bramborové halušky řezník a jsou domácí.

        18.03.2012 18:36:13

      • karin
        karin

        Máš 100pro pravdu. Jak je možný, že jim to admin nevyhodí?
        Halušky jsou poměrně pracné, ale nikdy se nesnížím k tomu, udělat je z pytlíku.

        19.03.2012 15:33:16

    • medulinka
      medulinka

      dobré a rychlé :)

      28.10.2010 12:24:53


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Brynzové halušky se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.