reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brusinkovo-čokoládové řezy

Osvědčený recept na docela rychlé a moc dobré řezy.


  • 3,7

    3,6 3
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobení

náplň 1

náplň 2

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 742 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě chutney

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 678 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Postup přípravy

Troubu vyhřejeme na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.

Tuk na pečení vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Kakao smícháme s práškem do pečiva, mletými ořechy a maizenou. Sypkou směs pak přimícháme k tukové směsi.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 25 minut. Doporučuji použít menší plech, aby byly řezy vyšší. Já jsem je pekla na velkém plechu, proto jsou tak nízké. Po upečení necháme korpus vychladnout a opatrně vyklopíme z plechu.

Brusinky scedíme a necháme v sítku odkapat. Smícháme je s cukrem moučka, potom za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání vyšleháme společně se ztužovačem dotuha a smícháme ji s brusinkovou směsí. Tvaroh zvlášť v misce smícháme s trochou cukru a kysanou smetanou.

Na korpus naneseme napřed tvarohový krém a stejnoměrně ho rozetřeme. Na tvarohový krém rozetřeme brusinkový krém. Hotový moučník posypeme čokoládovými hoblinkami nebo nastrouhanou čokoládou. Hotové řezy dáme do lednice vychladit. Vychlazený moučník nakrájíme na řezy velké podle naší potřeby.

Brusinkovo-čokoládové řezy podáváme jako delikátní moučník ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Brusinkovo-čokoládové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.