reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Broskvový štrúdl

Také již nemáte mezi svými zásobami jablka a rádi byste upekli štrúdl? Vyzkoušejte tento recept, kde použijete kompotované broskve.


  • 3,0

    180×

    2,9 180
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko.

Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Necháme chvíli odležet v chladu.

Připravíme si broskve. Pokud máme broskve čerstvé, omyjeme je, odstraníme pecku a pokrájíme je. Je vhodné je oloupat. Máme-li broskve kompotované, šťávu scedíme a necháme broskve okapat. Pak je pokrájíme.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na moukou vysypaném vále, rozložíme připravené broskve a přidáme rozinky. Na jeden závin použijeme jeden celý kompot. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Broskvový štrúdl pečeme v horkovzdušné troubě 60 minut.

Tento štrúdl je velmi chutný ještě vlažný a doplněný šlehačkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Broskvový štrúdl

    Celkový počet komentářů: 1

    • Sisy
      Sisy

      Co dát pod broskve trochu tvarohu ? :-))

      16.01.2009 21:18:46

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Broskvový štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.