reklama
hledat uživatel
       

Broskvový šerbet

Příprava šerbetu je méně náročná než příprava zmrzliny, a přitom tento dezert chutná stejně příjemně.


  • 3,1

    39×

    3 39
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Broskve překrojíme po obvodu až k pecce, půlky oddělíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové štávê. Rozložíme je na plech na pečení, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Zmrazené broskve rozmixujeme. Setřeme hmotu přichycenou na stěnách nádoby a znovu promixujeme.

Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek, ozdobíme lístky broskví a ihned podáváme, nebo ji dáme do vhodné nádoby a důkladně zmrazíme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Broskvový šerbet

    Celkový počet komentářů: 1

    • Emma
      Emma

      Komentář k receptu Broskvový šerbet

      Tohle není šerbet, ale sorbet

      11.08.2017 22:17:49

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Broskvový šerbet

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.