reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brokolicový nákyp pro začátečníky

Velice jednoduchý italský recept pro každého. Velmi vhodné pro celiakii (bezlepkovou dietu).


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brokolici očistíme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Uvařenou brokolici scedíme a nakrájíme na kousky.

Do zapékací misky dáme na dno trochu smetany, poklademe 3 plátky sýra, na to dáme uvařenou brokolici, kterou namočíme v rozšlehaném vejci. Celé posypeme centimetrovou vrstvou kukuřičné strouhanky a polijeme kouskem roztátého másla. Zasypeme kousky sýra (eidam, niva, gouda, mozzarella - podle chuti) a připravený nákyp polijeme zbytkem vajíčka a smetany.

Brokolicový nákyp pro začátečníky vložíme do předehřáté trouby na 30 minut. Pečeme asi na 150 °C. Brokolicový nákyp pečeme do doby, než sýr zezlátne.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Brokolicový nákyp pro začátečníky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.