reklama
hledat uživatel
       

Brněnský vrabec

Originální recept z brněnských restaurací na pikantní pečené vepřové plecko.


  • 4,3

    32×

    4,3 32
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na drobné kostičky a větší stroužky česneku prolisujeme nebo nadrtíme.

Vepřovou plec (trošku prorostlou tukem) nakrájíme na kostky cca 3 x 3cm, promícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí, kmínem, drceným česnekem a kečupem. Maso necháme 2 - 6 hodin odležet.

Potom brněnského vrabce pečeme v troubě při cca 200 °C na sádle a podlitého troškou vody, později přeléváme výpekem. Pečeme do zlatohněda, až je maso měkké.

K brněnskému vrabci nejlépe chutná dušený špenát nebo kysané zelí (ve studené nebo teplé úpravě) a houskový knedlík. Dobré jsou i vařené brambory.

Pozn.: Kdo má rád hodně pikantní maso, může použít ostrý kečup nebo trošku chilli papriky při nakládání masa.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brněnský vrabec

    Celkový počet komentářů: 1

    • kejty
      kejty

      Na kilo masa je potřeba víc česneku a doporučuji dát kečup až chvilku před dopečením. Jako příloha jsou moc dobré brambobové knedlíky. Tento recept dělám už léta, ale znám ho pod názvem Moravský brabec.

      09.09.2009 08:39:31

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Brněnský vrabec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.