reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brněnské řízečky

Recept na chutné vepřové či kuřecí řízečky plněné šunkovo-vaječnou směsí.


  • 3,4

    10×

    3,4 10
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Řízky otřeme, tence je rozklepeme a osolíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Hrášek vyloupneme (čerstvý) nebo slijeme (sterilovaný).

Na části másla opečeme drobně pokrájenou šunku, přidáme hrášek, vejce, směs osolíme a necháme zhoustnout.

Hotovou směsí potřeme řízky, v polovině je přehneme, sepneme párátkem, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci s bílkem a ve strouhance.

Brněnské řízečky osmažíme na pánvi či v hrnci ve vyšší vrstvě tuku.

Před podáváním pokapeme řízky máslem a obložíme dílky citronu a rozkrájenými rajčaty. Brněnské řízečky podáváme s bramborovou kaší či vařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Brněnské řízečky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.