Brněnská kvítečka

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 194x
Další z oblíbených receptů na pečené (vánoční) cukroví, které si lze upéct samozřejmě kdykoli během roku. Sladké mlsání ke kávě i čaji.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ze všech surovin (mleté ořechy, mouka, cukr, žloutky a změklé máslo) vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

Z těsta poté uždibujeme kousky a tvarujeme malé kuličky, které slepujeme bílkem po třech do trojlístku. Brněnská kvítečka klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Každý trojlístek potřeme po povrchu rozšlehaným žloutkem a doprostřed mírně zatlačíme lískový oříšek.

Brněnská kvítečka ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Z tohoto množství připravíme asi 60 kousků cukroví.

babička Jarunka69 autor receptu:

Brněnská kvítečka

Počet přidaných receptů: 62

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
1,6
nic moc
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Brněnská kvítečka

Recept se nachází v 10 kuchařkách
Cukroví
babička Jarunka69
Cukroví 23 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
Cukroví od tety z Krnova
veraricna
Cukroví od tety z Krnova 2052 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brněnská kvítečka

Přidat příspěvek k receptu Brněnská kvítečka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept