reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Briošky s mákem

Příprava briošků není časově náročná a pokud si trochu přivstaneme, můžeme rodinu překvapit výtečnou snídaní.


  • 3,6

    14×

    3,6 14
  • 45 min

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

17268 kJ / 4124,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Mléko mírně zahřejeme a máslo rozpustíme. Droždí rozdrobíme, posypeme trochou mouky a cukru, zalijeme malým množstvím vlahého mléka a necháme vykynout v kvásek. Mouku prosejeme se solí a cukrem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky rozkvedláme ve zbylém množství mléka a spolu s vlahým máslem promícháme s moukou. Vypracujeme vláčné těsto.

Z těsta hned tvoříme malé kulaté briošky. Rovnáme je na vymaštěný plech, potíráme bílkem a sypeme mákem. Místo máku je můžeme sypat ale i solí a kmínem. Než rozehřejeme troubu, necháme briošky kynout na plechu.

Briošky pečeme v předehřáté troubě prudčeji než např. kynutý koláč.

Upečené a ještě horké briošky potřeme rozpuštěným máslem a pak necháme trochu vychladnout. Hned podáváme k čaji nebo kávě. Můžeme je i trochu pocukrovat. Briošky výborně chutnají rozříznuté, potřené máslem a džemem. Briošky jsou výborné čerstvé, nenechávejte tedy zásobu i na druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Briošky s mákem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.