reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Břevnovská vánočka

Vánočka nemusí být pouze na vánočním stole. U nás se konzumuje i během roku. Tato je připravená v domácí pekárně. Celkový čas na přípravu je zhruba 3 hodiny 20 minut.


  • 3,1

    71×

    3 71

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si rozpustíme tuk a žloutky rozšleháme v mléce.

Do nádobky v pekárně nalijeme mléko se žloutky, přidáme cukr, sůl, zalijeme rozpuštěným tukem, přisypeme mouku, vanilku a nakonec rozdrobíme droždí.

Pekárnu zapneme na program těsto a po zvukovém signálu přidáme rozinky a jemně umleté mandle.

Po 1 hodině 50 minutách je těsto hotové. Přendáme je na vál, rozdělíme na devět dílů a upleteme vánočku o třech patrech. Tu přendáme na plech vyložený pečícím papírem a položíme na troubu, kterou si zatím, než vánočka nakyne, předehřejeme na 220°C.

Nakynutou břevnovskou vánočku potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a dáme do trouby.

Po 15 minutách vánočku přiklopíme alobalem, zmírníme teplotu na 170 °C a asi 35 minut dopékáme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Břevnovská vánočka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.