reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Brémský chlebíček

Kynutý chlebíček se spoustou ovoce nesmí na Velikonoce chybět.


  • 4,5

    41×

    4,4 41

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Kandovaný ovocný chlebíček, ananas i ořechy nakrájíme nadrobno a zalijeme citronovou šťávou.

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nasypeme do něj cukr a rozdrobíme droždí. Vše zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut vzejít kvásek.
Pak přidáme rozpuštěné máslo, sůl, vanilkový cukr, citronovou kůru a vařečkou vypracujeme vláčné, spíš tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (asi 45 minut).

Vykynuté těsto vyklopíme na vál poprášený moukou a zapracujeme ovoce s ořechy. Z těsta utvoříme šišku a vložíme ji do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Chlebíček necháme zakrytý ještě 15 minut kynout.

Brémský chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme prvních 10 - 15 minut na 200 °C. Pak teplotu snížíme a dopečeme asi 30 - 40 minut na 175 °C. Špejlí zkontrolujeme, zda je chlebíček upečený i vevnitř.

Hotový brémský chlebíček vyndáme z formy a vychladlý pocukrujeme.

Citronovou kůru i šťávu můžeme nahradit použitím šťávy a kůry z 1/2 pomeranče.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brémský chlebíček

    Celkový počet komentářů: 3

    • Evelyn
      Evelyn

      ovocný chlebíček

      Co to prosím vás je ten ovocný chlebíček? Asi vím, ale nejsem si úplně jistá. A kde to když tak koupím, prosím vás? Je to bez problémů k dostání? Děkuji předem za odpověď

      14.04.2009 11:14:21

      • autorka
        autorka

        Re: ovocný chlebíček

        Je to proslazená směs kandovaného ovoce slisovaná do formátu tyčinky, velikosti asi jako deli, ve žlutém obalu. Prodávají ji snad všechny malé obchůdky, u nás na Moravě řetězce Enapo nebo Hruška. Můžete použít i kandované ovoce, ale to se špatně překrajuje na malé kousky, a já mám ve chlebíčku radějí více menších kousků.

        14.04.2009 13:17:55


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Brémský chlebíček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.