reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brazilská bábovka

Hledáte recept na nedělní bábovku a chcete něco jiného? Pak zkuste tento recept plný limetkové chuti.


  • 4,1

    11×

    4 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Limetky dobře omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme moučkový cukr. Hnědý cukr utřeme s máslem a po jednom zašleháváme žloutky, přidáme limetkovou šťávu, kůru a alkohol. Dáme si stranou 1 lžíci sněhu. Zbylý sníh, mouku s práškem do pečiva a škrobovou moučku vmícháme do krému.

Těstem naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou formu. Brazilskou bábovku pečeme přibližně 55 minut na 175 °C. Po upečení vyklopíme a bábovku potřeme rozehřátým meruňkovým džemem.

Limetku na polevu také ostrouháme a vymačkáme šťávu. Kůru smícháme se 2 lžícemi cukru. Moučkový cukr utřeme s 1 lžící odloženého sněhu, limetkovou šťávou a alkoholem. Touto polevou brazilskou bábovku polijeme a posypeme sladkou kůrou. Polevu na brazilské bábovce necháme zatuhnout a krájíme na řezy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brazilská bábovka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Hana
      Hana

      Určitě myslíte moka bábovku a tuto. Jsou to sváteční bábovky do velkých forem, které peču jen příležitostně. Jsou to recepty našich prababiček a ty používaly hodně tuku, aby měly pečivo vláčné a hlavně aby ukázaly jaké jsou kuchařky. Pokud chcete ubrat v těchto receptech tuk, tak je raději nepečte. Nebude to ono. Podívejte se i na jiné mé moučníky,všude není tolik tuku a určitě najdete nějaký, který Vám bude chutnat. Zdravím Hana

      08.09.2008 22:51:24

    • lydies
      lydies

      Paní Valentová, proč do Vašich moučníků používáte tolik tuku, tj. 300 a více g.

      08.09.2008 09:38:48


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Brazilská bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.