reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Maso srolujeme, převážeme nití a osolíme.

Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Když je růžová, necháme na ní ze všech stran opéct maso. Přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu a provaříme. Během vaření přidáme mléko, smetanu a osolíme. V závěru omáčku přecedíme a přidáme povařenou zeleninu. Krátce společně prohřejeme, nezapomeneme vrátit nazpátek i plátky masa.

Bratislavské vepřové plecko podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Bratislavské vepřové plecko

Celkový počet komentářů: 8
  • Dušan
    Dušan

    Bratislevské vepřové plecko

    je to presne podľa rcp 13113 a postup je správny so všetkým ako sa tam píše. Inšpirovalo ma to, bude cez víkend, už sa teším.
    Niekedy sa ľudia zbytočne strápňujú rozdávaním nepodložených rozumov.

    10.10.2017 08:36:19

  • Klárka61
    Klárka61

    Velice dobrý oběd. Vnučka je vybíravá v jídle, ale tuhle omáčku snědla.

    26.12.2016 08:18:18

  • Jája
    Jája

    Potěšilo mně, že chutnalo...

    27.03.2013 17:45:00

  • Ratantule
    Ratantule

    Vynikající ! Syn jí málo co rád a po téhle omáčce se jen zaprášilo .) Moc děkuji za recept. Doporučuji.

    26.03.2013 15:18:30

  • Jája
    Jája

    Bratislavské plecko

    Ahoj janíku, nevím od kud máš ty recept na toto plecko, já ho mám z výborného zdroje, cibule tam patří, dodá tomu ten správný šmrnc, rajský protlak se nedává v poslední fázi, jak píšeš, ten se dává jak uvádím v receptu, musí se také trochu zasmahnout, tím získá tu správnou chuť, předem uvařenou mrkvičku s celerem, pokrájet na kostičky, taktéž kyselou okurku a hrášek přidáváme na konec a jen krátce povařit. Dej tam svoje foto, to napoví hodně, ale vařit budu dle mého receptu, už při pohledu na to mé plecko mám chutě, dnes máme roštěnou na houbách s rýži, také bašta.:-)

    03.05.2012 11:08:24

  • janík
    janík

    Toto ale není *pravé* bratislavské plecko

    Ahoj, do pravého bratislavského plecka se nedává źádná cibule !
    a rajský protlak se přidává v poslední fázi vaření stejně jako nakrájená okurka a sterilovaný hrášek !
    Zkus připravit jinak, a budeš si pochutnávat na jedinečné chutí vepřového plecka !
    hezký den
    Janík (VRLZ) vojenské rekreačně lázeňské zařízení

    02.05.2012 15:26:35

    • Fido
      Fido

      Re: Toto ale není *pravé* bratislavské plecko

      Ahoj Janíku - nemáte s cibulí a rajčatovým protlakem pravdu - tu má autorka receptu...

      Bratislavské vepřové plecko se připravovalo podle ČSN 13113 - viz

      http://www.hobbys.cz/wp-conten t/uploads/2015/04/9_solex_ploc kova_bratislavska_plec.jpg

      18.01.2017 13:38:43

    • lumik
      lumik

      Re: Toto ale není *pravé* bratislavské plecko

      pravé bratislavské plecko to je,jenže dnes se normy nedodržují,takže u Janíka jen použili název

      18.01.2017 15:45:23

Nalezeno receptů: 8

Přidat příspěvek k receptu Bratislavské vepřové plecko