
Bratislavská omáčka
Jednoduché zeleninové jídlo překvapivě dobré chuti.
-
4,0
43×
-
30 min
-
4×
Jednoduché zeleninové jídlo překvapivě dobré chuti.
43×
30 min
4×
2 ks
1 lžička
1 lžička
4 lžíce
1 plechovka
175 g
1 lžíce
1 kostka
Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme. Přidáme mletý kmín a lahůdkovou mletou papriku. Promícháme a ihned přidáme mouku, rychle znovu promícháme a zalijeme asi půl litrem vroucí vody.
Přidáme kostku zeleninového bujónu, kečup a necháme krátce rozvařit. Pak přidáme francouzskou zeleninovou směs a vaříme asi 20 minut. Podle potřeby dosolíme. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a necháme prohřát.
Vhodnou přílohou k bratislavské omáčce jsou těstoviny, houskový knedlík nebo brambory.
Tenhle recept nemá s bratislavskou nic společného!!! Hrůza!
Doporucil bych jen zamenit kecup za rajsky protlak...
Tedy, rozhodl jsem koncept receptu částečně použít s tím, že místo bujonu jsem tam dal vývar, místo "francouzské mraženky" mrkev a hrášek, máslo, bobkový list a nové koření místo kmínu. Na závěr trochu smetany jen pro zjemnění. A co tu psala slečna-sýr?! Do Bratislavky?!
Nemá chybu. Rychlé a jedlé.......Akorát bych vyměnil pořadí: napřed mouku a potom papriku. :-).....
omáčka byla výborná, i když jsem zrovna nesehnala francouzskou zeleninovou směs, tak jsem použila směs baby karotek, květáku a brokolice (jediná směs bez hrášku, která byla ten den k mání). S přítelem jsme si velmi pochutnali a jelikož miluje sýr, dali jsme si na těstoviny ještě nastrouhaný sýr než jsme je přelili omáčkou. Recept zaujal čestné místo v naší domácí kuchařce :-)