Bramborová směs s kousky sušené tresky. Netradiční recept na chutný rybí pokrm.
2 stroužky | česnek |
400 g | brambory |
400 g | sušená treska |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
tymián | |
rozmarýn | |
saturejka | |
bobkový list | |
1 lžíce | zakysaná smetana |
muškátový oříšek | |
citronová šťáva | |
celý černý pepř | |
mořská sůl | |
podle potřeby | |
mléko | |
olivový olej |
Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu. Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku. V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši. V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, vhodíme na ni tresku a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem. Brandade ze sušené tresky servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem
Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.
Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena