reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory zapékané v remosce

Recept na česnekové brambory zapečené se slaninou, chřestem a smetanou.


  • 4,7

    30×

    4,7 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 2mm silné. Oloupaný česnek prolisujeme. Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si smetanovou zálivku. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, česnekem a mlékem, osolíme, opepříme a okmínujeme.

Remosku vytřeme máslem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na brambory rozložíme polovinu slaniny a okapaný chřest. Ten zakryjeme druhou polovinou slaniny a brambor. Brambory osolíme a pečeme přibližně 2O - 25 minut. Pak je zalijeme smetanovou zálivkou a dopečeme dozlatova.

Zapečené brambory se slaninou, chřestem a česnekovou smetanou podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory zapékané v remosce

    Celkový počet komentářů: 4
    • blazenapetrakova
      blazenapetrakova

      tak vše už je v remosce, taky budu jíst chřest poprvé tak jsem zvědavá, ale voní to krásně.

      18.06.2016 12:11:20

    • Vítězslav
      Vítězslav

      Místo chřestu byl doma patizon a místo zakysané normální smetana, ale i tak to bylo výborné, díky.

      31.08.2014 17:48:04

    • Sushenka
      Sushenka

      výborný recept. neměla jsem chřest, tak jsem dala na dlouhé plátky nakrájenou cuketu a taky jsme si moc pochutnaly. díky

      11.07.2012 12:46:12


    • bohy83
      bohy83

      Teda ty brambory nemají chybu. Dneska jsem jedla chřest poprvé a v téhle kombinaci.... No bříško mám plné :-)

      15.05.2012 11:26:35


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Brambory zapékané v remosce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.