Brambory zapékané v remosce

1 hod | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 12439x
Recept na česnekové brambory zapečené se slaninou, chřestem a smetanou.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 2mm silné. Oloupaný česnek prolisujeme. Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si smetanovou zálivku. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, česnekem a mlékem, osolíme, opepříme a okmínujeme.

Remosku vytřeme máslem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na brambory rozložíme polovinu slaniny a okapaný chřest. Ten zakryjeme druhou polovinou slaniny a brambor. Brambory osolíme a pečeme přibližně 2O - 25 minut. Pak je zalijeme smetanovou zálivkou a dopečeme dozlatova.

Zapečené brambory se slaninou, chřestem a česnekovou smetanou podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.

Jarka-P autor receptu:

Brambory zapékané v remosce

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
30 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brambory zapékané v remosce

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Brambory zapékané v remosce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept