reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory můžeme zapéci i bez slaniny, pouze se špenátem. A místo hlavního chodu je využít jako výbornou přílohu k masu.


  • 4,3

    79×

    4,2 79
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Asi 12 středně velkých brambor uvaříme ve slupce téměř doměkka. Necháme trochu vychladnout a oloupeme je.

Špenát důkladně propereme ve studené vodě, listy zbavíme řapíků a pokrájíme je.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme.

Na malém množství oleje osmahneme slaninu, přidáme prolisovaný česnek, špenát a smažíme, dokud špenát nezvadne. Směs osolíme a opepříme.

Zapékací pekáček nebo mísu vymažeme máslem. Brambory rozkrájíme na tenká kolečka a polovinu naskládáme na dno pekáče. Na brambory navrstvíme usmaženou směs špenátu se slaninou. Posypeme nastrouhaným sýrem a překryjeme druhou polovinou nakrájených brambor. Ve smetaně rozkvedláme vejce s trochou soli a vše nalijeme na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 - 40 minut, dokud brambory nezezlátnou.

Brambory zapečené se slaninou a špenátem podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory zapečené se slaninou a špenátem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Ajumi
      Ajumi

      moc dobrý

      31.05.2011 12:53:17

    • rolník
      rolník

      Skladování hub

      Houby očistíme, nakrájíme jako na smaženici, necháme povařit až houby malinko změknou -ale houby nemícháme !!! Malinko osolíme necháme vychladnout a dáváme do skleniček. Před víčkováním přidáme jednu lžici stolního oleje. Třikrát sterilizujeme při osmdesáti stupních. Dochutíme až při zpracování .jsou dobré jak do smaženice i do houbovce. Houby jsou dobré i po několika letech.

      15.07.2009 19:00:13

    • Blani
      Blani

      Chutnalo vsem

      Podavala jsem bramburky s grilovanymi spizy a vsem moc chutnalo. Jen doporucuju hlubsi nadobu na peceni, ja mela velkou a ne tak hlubokou, tak jsem potrebovala vice smetany a vajec na politi cele smesi.

      14.07.2009 16:24:12



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené se slaninou a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.