reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory můžeme zapéci i bez slaniny, pouze se špenátem. A místo hlavního chodu je využít jako výbornou přílohu k masu.


  • 4,2

    80×

    4,2 80
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 623 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Asi 12 středně velkých brambor uvaříme ve slupce téměř doměkka. Necháme trochu vychladnout a oloupeme je.

Špenát důkladně propereme ve studené vodě, listy zbavíme řapíků a pokrájíme je.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme.

Na malém množství oleje osmahneme slaninu, přidáme prolisovaný česnek, špenát a smažíme, dokud špenát nezvadne. Směs osolíme a opepříme.

Zapékací pekáček nebo mísu vymažeme máslem. Brambory rozkrájíme na tenká kolečka a polovinu naskládáme na dno pekáče. Na brambory navrstvíme usmaženou směs špenátu se slaninou. Posypeme nastrouhaným sýrem a překryjeme druhou polovinou nakrájených brambor. Ve smetaně rozkvedláme vejce s trochou soli a vše nalijeme na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 - 40 minut, dokud brambory nezezlátnou.

Brambory zapečené se slaninou a špenátem podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory zapečené se slaninou a špenátem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Ajumi
      Ajumi

      moc dobrý

      31.05.2011 12:53:17

    • rolník
      rolník

      Skladování hub

      Houby očistíme, nakrájíme jako na smaženici, necháme povařit až houby malinko změknou -ale houby nemícháme !!! Malinko osolíme necháme vychladnout a dáváme do skleniček. Před víčkováním přidáme jednu lžici stolního oleje. Třikrát sterilizujeme při osmdesáti stupních. Dochutíme až při zpracování .jsou dobré jak do smaženice i do houbovce. Houby jsou dobré i po několika letech.

      15.07.2009 19:00:13

    • Blani
      Blani

      Chutnalo vsem

      Podavala jsem bramburky s grilovanymi spizy a vsem moc chutnalo. Jen doporucuju hlubsi nadobu na peceni, ja mela velkou a ne tak hlubokou, tak jsem potrebovala vice smetany a vajec na politi cele smesi.

      14.07.2009 16:24:12



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené se slaninou a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.