reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory zapečené se slaninou a špenátem

Brambory můžeme zapéci i bez slaniny, pouze se špenátem. A místo hlavního chodu je využít jako výbornou přílohu k masu.


  • 4,3

    79×

    4,2 79
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Asi 12 středně velkých brambor uvaříme ve slupce téměř doměkka. Necháme trochu vychladnout a oloupeme je.

Špenát důkladně propereme ve studené vodě, listy zbavíme řapíků a pokrájíme je.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme.

Na malém množství oleje osmahneme slaninu, přidáme prolisovaný česnek, špenát a smažíme, dokud špenát nezvadne. Směs osolíme a opepříme.

Zapékací pekáček nebo mísu vymažeme máslem. Brambory rozkrájíme na tenká kolečka a polovinu naskládáme na dno pekáče. Na brambory navrstvíme usmaženou směs špenátu se slaninou. Posypeme nastrouhaným sýrem a překryjeme druhou polovinou nakrájených brambor. Ve smetaně rozkvedláme vejce s trochou soli a vše nalijeme na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 - 40 minut, dokud brambory nezezlátnou.

Brambory zapečené se slaninou a špenátem podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory zapečené se slaninou a špenátem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Ajumi
      Ajumi

      moc dobrý

      31.05.2011 12:53:17

    • rolník
      rolník

      Skladování hub

      Houby očistíme, nakrájíme jako na smaženici, necháme povařit až houby malinko změknou -ale houby nemícháme !!! Malinko osolíme necháme vychladnout a dáváme do skleniček. Před víčkováním přidáme jednu lžici stolního oleje. Třikrát sterilizujeme při osmdesáti stupních. Dochutíme až při zpracování .jsou dobré jak do smaženice i do houbovce. Houby jsou dobré i po několika letech.

      15.07.2009 19:00:13

    • Blani
      Blani

      Chutnalo vsem

      Podavala jsem bramburky s grilovanymi spizy a vsem moc chutnalo. Jen doporucuju hlubsi nadobu na peceni, ja mela velkou a ne tak hlubokou, tak jsem potrebovala vice smetany a vajec na politi cele smesi.

      14.07.2009 16:24:12


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené se slaninou a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.