reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Jednoduché a syté jídlo z voňavé kapusty, které si po vynechání uzeniny mohou vychutnat i vegetariáni.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

V kastrolu na másle zpěníme cibulku, pak zaprášíme moukou a zalijeme mlékem či smetanou. Osolíme, opepříme a necháme povařit, až omáčka zhoustne. Do trochu zchladlé omáčky zamícháme polovinu strouhaného sýra a celé vejce.

Neloupané velké brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Růžičky kapusty rozkrájíme podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, vložíme do mísy, promícháme s podravkou, podlijeme 2 lžícemi vody a v mikrovlnce necháme vařit 5-7 minut, aby kapusta byla změklá. Uzeninu nakrájíme na kostičky - vegetariáni ji vynechají a i tak budou mít skvělé jídlo. Troubu zapneme na 220°C.

Zapékací nádobu lehce vymažeme olejem a na dno naskládáme polovinu plátků brambor, které posolíme. Na ně vložíme kapustu a uzeninu a zalijeme třetinou omáčky. Poklademe druhou polovinou brambor, které opět posolíme, zalijeme opět omáčkou, posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě.

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou jsou hotové, když povrch zezlátne.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.