Brambory zapečené s nivou a brokolicí

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 83021x
Voňavé zapečené brambory s chutí brokolice a sýrů. Nechte se zlákat tipem na výborný oběd.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce. Nemusíme je vařit úplně doměkka. Necháme je vychladnout a slupku oloupeme. Brambory můžeme mít uvařené i den předem.

Brokolici necháme jen krátce povařit, aby nebyla příliš měkká. Doporučuji vařit nad párou. Pak ji rozkrájíme na kousky. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, silná asi 1/2 centimetru.

Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji na másle. Smažíme, dokud nezesklovatí, pak ji vyjmeme a na pánvi krátce orestujeme i slaninu, rozkrájenou na kostičky nebo na tenké plátky.

Větší zapékací pekáč vymažeme máslem. Na dno naskládáme polovinu nakrájených brambor, na ně poklademe brokolici. Na vrstvu brokolice rozdrobíme nebo nastrouháme nivu, posypeme slaninou. Vrstvu slaniny zakryjeme plátky sýra a nakonec druhou polovinou koleček z brambor. Na brambory poklademe tenké plátky másla.

V mléku rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a směsí polijeme rovnoměrně připravené brambory v pekáčku. Pečeme v troubě při 150 °C asi 35 - 40 minut dozlatova.

Upečené brambory podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Můžeme dochutit kečupem.

Pokrm můžeme připravit i bez anglické slaniny. I bez ní je výborný a uvítají ho i vegetariáni.

autor receptu:

Brambory zapečené s nivou a brokolicí

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

4,3
skvělý recept
62 hlasujících
  • Recept Brambory zapečené s nivou a brokolicí - Brambory zapečené s nivou a brokolicí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Brambory zapečené s nivou a brokolicí

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené s nivou a brokolicí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept