reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory zapečené s celerem a sýrem

Recept na zapékané brambory s restovaným řapíkatým celerem, jablkem a plísňovým sýrem.


  • 3,8

    26×

    3,7 26
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky, které na oleji ze všech stran orestujeme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 2 - 3 mm silné. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Plísňový sýr pokrájíme na tenké plátky.

Pekáček vymažeme tukem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozprostřeme vrstvu orestovaného celeru, který poklademe jablky. Další vrstvu tvoří nakrájený plísňový sýr niva a nakonec příjdou opět plátky brambor.

V kastrůlku promícháme smetanu s mlékem, ochutíme muškátovým květem a zahřejeme k bodu varu. Pak zašleháme instantní jíšku a směs vlijeme do pekáčku na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 180 - 200 °C přibližně 45 minut.

Brambory zapečené s celerem a sýrem podáváme se zeleninovými saláty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory zapečené s celerem a sýrem

    Celkový počet komentářů: 5
    • Olga
      Olga

      Loupou se rapiky mangoldu, ktere vypadaji podobne, ale maji uplne jinou chut, vuni i listy..

      27.10.2012 18:24:23

    • evalilyna
      evalilyna

      Rapikaty celer se neloupe. Nikdy, nikdy.Neni to rebarbora a tomu kdo Vam takto poradil, bych zase ja poradila, aby si o rapikovem celeru neco precetl. Takovou neznalost jsem jeste nezazila. Neco takoveho nekomu poradit je teda hrozne. Oloupanim by jste totalne znicil vitaminy a vubec vsechno co zrovna rapikaty celer obsahuje.
      Rapikaty celer se jednodusse na kazdem konci trochu zkrati a omyje. Pak se muze nakrajet na kousky jake potrebujete. Muze se take jist syrovy z oblibenou pomazankou. Hubne se po nem. Je to proste neco bajecneho jenom kdyz jeden vi jak s nim zachazet. Jenze, ten kdo Vam poradil ho loupat nema ani paru co tady od sebe vypousti. No hruza, nejdrive by se ta osoba mela informovat, nez davat takove nemozne rady.

      10.06.2012 20:39:19

      • Lenka
        Lenka

        Re: neloupe se

        Ahojky ano repikaty celer se neloupe!!Ono v Cr se pouziva hlavne klasicka bulva z celeru,tady v Uk naopak hlavne repikova cast,stejne jako v USa ..
        tady se repikaty celer pouziva casto,zapekany,do polevek,nebo se jen osmazi,ci za syrova do salatu ..ale neloupe se,proste se nakraji,povari,ci se konzumuje hned..
        je velice zdravi a chutny,tak smele do toho,receptu je na webech kopa,ale neloupat!!Jsem kucharka!!;-) A bez rep celeru se tu neobejde pecene,maso...ci Vanoce .Ahojky...

        11.01.2015 14:06:52

    • ciocarlia
      ciocarlia

      To bych tedy rád věděl

      jak se loupou řapíky řapíkatého celeru. Sedíme nad tím tři, já s manželkou a se synem a nemůžeme na to přijít. Třeba nám to autorka receptu objasní?

      12.10.2011 11:56:56

      • phat
        phat

        Re: To bych tedy rád věděl

        Loupe se stejně jako rebarbora. Ostrým nožíkem se odstraní tvrdší části řapíku, pak se opatrně nařízne a stáhne slupka. Chce to trochu cviku, ale jde to rychle a snadno.

        30.05.2012 11:33:17

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Brambory zapečené s celerem a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.