reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory v papiňáku

Rychlá úprava brambor s výbornou chutí.


  • 3,5

    27×

    3,5 27
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 731 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek také oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.

V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku dorůžova, můžeme přidat i nakrájený česnek. Pak přidáme brambory, osolíme a promícháme. Uzavřeme papiňák a počkáme, až začne pískat, potom necháme 4 - 5 minut. Pak vypneme a necháme ještě 5 minut dojít, brambory se krásně připečou.

Brambory v papiňáku podáváme podle vlastní chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory v papiňáku

    Celkový počet komentářů: 22
    • Anton
      Anton

      Tak asi Tak

      Rád zkouším nápady jiných kuchařských výtvarníků.Takže jsem taky zkusil(manželka nebyla doma-heč.)Pozorně jsem četl recepis i názory jiných.Dopadlo to takto:Máslo jsem rozehřál to asi umím.Vzal jsem cibulku(mám ji rád).A začal přípravu na másle.Ale ouha!Měla být osmáhnuta pěkně do růžova.Jenže zkuste tu fialovou cibuli co jsem měl osmáhnout do růžova!Když jsem si myslel že to tak nějak už je tak jsem na to hodil brambory(červené).Prozřetel ně jsem ještě raději podlil troškem vody.No nevybouchlo to.Začalo papinování.Libá vůně naplnila domek až jsem musel větrat.Kocour bezdomovec se přišel podívat jako co blbnu a radši zmizel.Výsledek:Silně smuteční barva produktu.Nahořklá chuť(cibule podle mojí milované manželky připravená tak pod guláš).Jo k jídlu to bylo(nic jiného jsem zrovna neměl).Dal jsem i kocourovi bezdomovci.K mému údivu to zbaštil.Nic jsem nepřipálil!Rada:Brambory si uvařte jak jste zvyklí zvlášť.Cibulku na másle taky zvlášť.Až budete mít prambory odcezené tak tam tu cibulku na másle zvrhněte lehce promíchněte.Výhoda je,že budete mít vše pod kontrolou a můžete ještě dochucovat paprikou,sušeným česnekem,mletým kmínem...Prostě dle chuti.A másla potom může být i méně.Připalovačům jídel zdar!!!

      14.02.2020 20:04:26

    • hekluška
      hekluška

      Brambory v tlakáči

      Tak já musím taky reagovat - Brambory v tlakáči na másle a lehce osmaž.cibulí jen osolené...dělám už několik let . V tlakáči od Tescomuy- nerez...Taky 5 minut od doby zasyčení, dalších 5 minut nechat dojít v uzavř.tlak.hrnci. Opravdu jsou vynikajíci a opravdu NIKDY - se nepřipálily.

      21.11.2019 11:13:10

    • Filip
      Filip

      Dekuji za recept, idealni na vysilani kourovych signalu po okoli.
      Vsechny bych durazne upozornil na 2 dulezite veci (ktere v receptu nejsou):
      1) papinak musi odpovidat bramboram, kdyz to udelate ve velkem papinaku, tak ocekavejte cerny prusvih, v bramborach sice voda je, ale rozhodne ne tolik, aby vznikl ve velkem hrnci dostatecny tlak - > co se stane ? zatimco cekate na piskani tak prijde spaleny smrad
      2) tento recept je starsi z doby, kdy byval tlak v papinacich nizsi, vetsina modernich jde nastavit a kdyz jej mate na nejvyssi tlak, tak co se stane ? Uplne to same, jako kdyz mate papinak prilis velky, nez vznikne dostatecny tlak, brambory se uskvari.

      PS: Dobra zprava je, ze to jde vetsinou rychle vydrhnout, protoze jakmile ucitite spaleninu, tak to hned vypnete. Ale osobne nechapu, v cem je ten papinak dulezity. Kdyz udelam to stejne v normalnim nerezovem hrnci dusenim pod poklickou, tak to mozna trva dele, ale v pulce to promichnete a mate brambory opecene rovnomerne. Trva to o neco dele, ale nez riskovat pripaleny papinak a mam moznost to zastavit / promichat, tak je moje volba jasna. Cely recept proste sazi na to, ze nez se brambory ze spodu pripecou, tak nejen ze vznikne dostatecny tlak, ale ve vznikle pare se ty horni brambory uvari. Faktory, ktere to ovlivnuji je nekolik - velikost a nastaveni hrnce a mnozstvi vody v bramborach. Opravdu to chcete riskovat ? Pokud dokonale neznate svuj papinak, tak rozhodne nezkouset.

      09.01.2019 18:40:22


      • Filip
        Filip

        Re: Bez vody

        Pokud vas ani to co jsem napsal predtim neodradilo a stale si chcete uvarit brambory v papinaku bez vody, tak zacnete prosim radeji s minimem vody - napr 1dcl a pri dalsich varkach muzete mnoztvi snizovat.

        10.01.2019 10:21:07

      • Anna
        Anna

        Re: Bez vody

        Souhlasím s Váma,brambory se mi připekly,asi se musí vychytat ten čas!

        27.02.2019 12:38:45

    • Zdenka
      Zdenka

      Brambory v papiňáku.

      Vařím stejným způsobem.Pro obměnu doporučuji přidat místo cibule a česneku
      mraženou zeleninovou směs /mrkev,hrášek,kukuřici .../, přidám sůl,špetku pepře a
      lžičku grilovacího koření na zeleninu.

      08.01.2014 14:22:36

    • red (tecka) ija
      red (tecka) ija

      Brambory v papiňáku

      Já jsem je musela znovu zapnout, při dodržení 5 minut vaření a 5 minut na dojití byly některé brambory tvrdé, takže jsem je vařila ještě 3 minuty od doby, kdy začal papiňák pískat. Byly opravdu výborné...

      05.02.2012 13:15:59

      • Maria
        Maria

        typ brambor

        Stává se i mě, pokud mám červené brambory, které jsou lojovaté, tuším typ C, musím je i ve vodě nebo na páře vařit déle než typ A.

        08.03.2013 12:37:17

    • Helča
      Helča

      fakt bez vody :)

      Vařila jsem je sice dle jiného receptu, ale princip je stejný. Brambory pustí vody dost. A to připálené máslíčko se krásně lehce jednoduše odškrábne a ochutí tak báječně brambory. Jiné už doma nesmím dělat :) Kastrol se dá umýt absolutně bez problému a bez hrubého násilí :D

      20.09.2010 14:42:10


    Nalezeno receptů: 22
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Brambory v papiňáku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.