reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory v papiňáku

Rychlá úprava brambor s výbornou chutí.


  • 3,5

    27×

    3,5 27
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek také oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.

V papiňáku rozpustíme máslo a na něm osmahneme cibulku dorůžova, můžeme přidat i nakrájený česnek. Pak přidáme brambory, osolíme a promícháme. Uzavřeme papiňák a počkáme, až začne pískat, potom necháme 4 - 5 minut. Pak vypneme a necháme ještě 5 minut dojít, brambory se krásně připečou.

Brambory v papiňáku podáváme podle vlastní chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory v papiňáku

    Celkový počet komentářů: 20
    • Filip
      Filip

      Dekuji za recept, idealni na vysilani kourovych signalu po okoli.
      Vsechny bych durazne upozornil na 2 dulezite veci (ktere v receptu nejsou):
      1) papinak musi odpovidat bramboram, kdyz to udelate ve velkem papinaku, tak ocekavejte cerny prusvih, v bramborach sice voda je, ale rozhodne ne tolik, aby vznikl ve velkem hrnci dostatecny tlak - > co se stane ? zatimco cekate na piskani tak prijde spaleny smrad
      2) tento recept je starsi z doby, kdy byval tlak v papinacich nizsi, vetsina modernich jde nastavit a kdyz jej mate na nejvyssi tlak, tak co se stane ? Uplne to same, jako kdyz mate papinak prilis velky, nez vznikne dostatecny tlak, brambory se uskvari.

      PS: Dobra zprava je, ze to jde vetsinou rychle vydrhnout, protoze jakmile ucitite spaleninu, tak to hned vypnete. Ale osobne nechapu, v cem je ten papinak dulezity. Kdyz udelam to stejne v normalnim nerezovem hrnci dusenim pod poklickou, tak to mozna trva dele, ale v pulce to promichnete a mate brambory opecene rovnomerne. Trva to o neco dele, ale nez riskovat pripaleny papinak a mam moznost to zastavit / promichat, tak je moje volba jasna. Cely recept proste sazi na to, ze nez se brambory ze spodu pripecou, tak nejen ze vznikne dostatecny tlak, ale ve vznikle pare se ty horni brambory uvari. Faktory, ktere to ovlivnuji je nekolik - velikost a nastaveni hrnce a mnozstvi vody v bramborach. Opravdu to chcete riskovat ? Pokud dokonale neznate svuj papinak, tak rozhodne nezkouset.

      09.01.2019 18:40:22

      • Filip
        Filip

        Re: Bez vody

        Pokud vas ani to co jsem napsal predtim neodradilo a stale si chcete uvarit brambory v papinaku bez vody, tak zacnete prosim radeji s minimem vody - napr 1dcl a pri dalsich varkach muzete mnoztvi snizovat.

        10.01.2019 10:21:07

      • Anna
        Anna

        Re: Bez vody

        Souhlasím s Váma,brambory se mi připekly,asi se musí vychytat ten čas!

        27.02.2019 12:38:45


    • Zdenka
      Zdenka

      Brambory v papiňáku.

      Vařím stejným způsobem.Pro obměnu doporučuji přidat místo cibule a česneku
      mraženou zeleninovou směs /mrkev,hrášek,kukuřici .../, přidám sůl,špetku pepře a
      lžičku grilovacího koření na zeleninu.

      08.01.2014 14:22:36

    • red (tecka) ija
      red (tecka) ija

      Brambory v papiňáku

      Já jsem je musela znovu zapnout, při dodržení 5 minut vaření a 5 minut na dojití byly některé brambory tvrdé, takže jsem je vařila ještě 3 minuty od doby, kdy začal papiňák pískat. Byly opravdu výborné...

      05.02.2012 13:15:59

      • Maria
        Maria

        typ brambor

        Stává se i mě, pokud mám červené brambory, které jsou lojovaté, tuším typ C, musím je i ve vodě nebo na páře vařit déle než typ A.

        08.03.2013 12:37:17

    • Helča
      Helča

      fakt bez vody :)

      Vařila jsem je sice dle jiného receptu, ale princip je stejný. Brambory pustí vody dost. A to připálené máslíčko se krásně lehce jednoduše odškrábne a ochutí tak báječně brambory. Jiné už doma nesmím dělat :) Kastrol se dá umýt absolutně bez problému a bez hrubého násilí :D

      20.09.2010 14:42:10

      • margotka
        margotka

        Re: fakt bez vody :)

        bez vody? cca po minutě, to začalo děsně smrdět spáleninou, takže jsem to musela vypnout a po otevření u dna připálené na škvarek, a nepoživatelné :-( vžně ani trošku nepodléváte?

        07.01.2014 17:18:45


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Brambory v papiňáku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.