reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Brambory se zelím a jitrnicí

Toto jídlo je vhodné i pro početnější rodinu jako my. Zapéká se ve velkém pekáči, aby bylo dost jídla pro všechny.


  • 3,9

    14×

    3,9 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

19. 9. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si na větší kousky, třeba půl kolečka, nakrájíme cibuli a osmažíme ji na oleji. Během smažení si trochu nakrájíme zelí ze sáčku na menší kousky, kvůli dětem. Do hrnce na jemně osmaženou cibulku si dáme obě zelí a připravíme ho běžným způsobem. Přidáme 3 lžíce cukru, pepř, trochu soli a koření, které máme rádi. Zelí necháme trochu podusit kvůli cukru a koření, aby vše chytlo stejnou chuť.

Během dušení si nakrájíme na kostičky očištěné brambory. Jednu vrstvu brambor (asi půlku) položíme do velkého pekáče. Osolíme, opepříme a na brambory položíme jitrnice vedle sebe, aby se všechny vešly. Kolik lidí - tolik jitrnic. Na jitrnice položíme všechno dušené zelí, aby jitrnice byly schované. Pokud nám do pekáče ukápne i šťáva ze zelí, tak nevadí. Jako poslední vrstvu zase dáme brambory, které nám zbyly a osolíme, opepříme. Navrch nalijeme trochu oleje, který se prosákne až dolů.

Brambory se zelím a jitrnicí dáme zapéct do trouby a pečeme asi 45 minut. Může se stát, že jitrnice s jemnějším střívkem praskne, ale pokud je přikrytá zelím, tak střívko je většinou pružnější a tolik nepraská. Za 40 minut brambory se zelím zalijeme dvěma vejci, necháme zapéct a můžeme podávat.

Velkou naběračkou vyndáme brambory se zelím dohromady i s jitrnicí. Brambory se zelím a jitrnicí podáváme ihned. Jídlo lze upravit podle vlastní chuti. Něco přidat či ubrat koření.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory se zelím a jitrnicí

    Celkový počet komentářů: 4
    • Marv
      Marv

      dobre to bylo

      12.11.2017 13:18:36

    • joza
      joza

      Komentář k receptu Brambory se zelím a jitrnicí

      Nevim, proc bych mel krajet zeli na mensi kousky kvuli pitomejm detem?!

      30.01.2015 13:09:30

    • ecaterina
      ecaterina

      Výborný recept, jen se mi osvědčilo brambory nejprve uvařit zvlášť, ne všechny byly vespod hotové :(

      01.06.2009 12:36:05


    • Dituna
      Dituna

      Děkuji za receptik to vyzkoušim

      05.03.2009 09:25:49


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Brambory se zelím a jitrnicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.