reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory se zelím a jitrnicí

Toto jídlo je vhodné i pro početnější rodinu jako my. Zapéká se ve velkém pekáči, aby bylo dost jídla pro všechny.


  • 3,8

    13×

    3,8 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si na větší kousky, třeba půl kolečka, nakrájíme cibuli a osmažíme ji na oleji. Během smažení si trochu nakrájíme zelí ze sáčku na menší kousky, kvůli dětem. Do hrnce na jemně osmaženou cibulku si dáme obě zelí a připravíme ho běžným způsobem. Přidáme 3 lžíce cukru, pepř, trochu soli a koření, které máme rádi. Zelí necháme trochu podusit kvůli cukru a koření, aby vše chytlo stejnou chuť.

Během dušení si nakrájíme na kostičky očištěné brambory. Jednu vrstvu brambor (asi půlku) položíme do velkého pekáče. Osolíme, opepříme a na brambory položíme jitrnice vedle sebe, aby se všechny vešly. Kolik lidí - tolik jitrnic. Na jitrnice položíme všechno dušené zelí, aby jitrnice byly schované. Pokud nám do pekáče ukápne i šťáva ze zelí, tak nevadí. Jako poslední vrstvu zase dáme brambory, které nám zbyly a osolíme, opepříme. Navrch nalijeme trochu oleje, který se prosákne až dolů.

Brambory se zelím a jitrnicí dáme zapéct do trouby a pečeme asi 45 minut. Může se stát, že jitrnice s jemnějším střívkem praskne, ale pokud je přikrytá zelím, tak střívko je většinou pružnější a tolik nepraská. Za 40 minut brambory se zelím zalijeme dvěma vejci, necháme zapéct a můžeme podávat.

Velkou naběračkou vyndáme brambory se zelím dohromady i s jitrnicí. Brambory se zelím a jitrnicí podáváme ihned. Jídlo lze upravit podle vlastní chuti. Něco přidat či ubrat koření.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory se zelím a jitrnicí

    Celkový počet komentářů: 4
    • Marv
      Marv

      dobre to bylo

      12.11.2017 13:18:36

    • joza
      joza

      Komentář k receptu Brambory se zelím a jitrnicí

      Nevim, proc bych mel krajet zeli na mensi kousky kvuli pitomejm detem?!

      30.01.2015 13:09:30

    • ecaterina
      ecaterina

      Výborný recept, jen se mi osvědčilo brambory nejprve uvařit zvlášť, ne všechny byly vespod hotové :(

      01.06.2009 12:36:05


    • Dituna
      Dituna

      Děkuji za receptik to vyzkoušim

      05.03.2009 09:25:49


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Brambory se zelím a jitrnicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.