reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Brambory se zelenými fazolkami

Brambory opečené s fazolkami a cibulí, vařené v kyselém vývaru. Pikantní příloha k vařenému masu, nebo si brambory dejte jen tak!


  • 3,0

    695×

    2,9 695
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na plátky, fazolky omyjeme a nakrájíme, jednu cibuli nakrájíme na kostičky a jednu protkneme hřebíčkem a bobkovým listem. Brambory, fazolky, nakrájenou a protknutou cibuli osmažíme na oleji, posypeme cukrem, zalijeme octem a vývarem, vaříme asi 30 minut. Tekutinu necháme svařit, velkou cibuli vyjmeme, zeleninu osolíme, opepříme, přidáme vločky másla. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na pánvi bez tuku dokřupava. Před podáváním ji položíme na bramborovou směs. Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Brambory se zelenými fazolkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • Joška
      Joška

      Kachna se zelim

      Do pekáče vložíme osolenou kachnu na prsa a pokmínujeme. Přilejeme cca 2 dcl vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200 st. C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou. Po cca 1 hod. kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Kachnu dál průběžně kontrolujeme a poléváme. Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou, tak abychom získali křupavou kůži.
      Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 3 dcl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili,dosladime podle chuti.
      Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme. Zalejeme vodou, promícháváme a provařujeme asi 5 minut. Získanou zásmažku pak přidáme do zelí.
      Dobrou chuť.

      31.01.2011 08:41:28

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Brambory se zelenými fazolkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.