Jsou dny, kdy vaříme úsporněji, to jak na čas, tak i suroviny. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, ve kterém základ tvoří brambory a kapustičky.
2-3 stroužky | česnek |
2 lžíce | máslo |
600 g | brambory |
1 ks | cibule |
2 ks | párek |
1 ks | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
2 lžičky | hladká mouka |
400 g | růžičková kapusta |
10 kuliček | celý černý pepř |
1 lžíce | koření Horalka |
1 hrst | hladkolistá petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
drcený kmín |
Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, přidáme koření Horalka, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Brambory uvaříme doměkka, poté je scedíme a vývar uchováme pro další přípravu pokrmu. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrájíme na půlky a oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Párky nakrájíme na plátky. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor. Tento základ vaříme zvolna asi 20 minut. V polovině vaření přidáme kapustičky, drcený kmín a podle chuti sůl a mletý černý pepř. K měkkým kapustičkám přidáme uvařené brambory a kousky párků. Směs prohřejeme a dochutíme jemně nasekanou petrželkou. Hustou bramborovou směs s kapustičkami a uzeninou rozdělíme na porce a ihned podáváme.
Naučte se vařit s málem: Růžičková kapusta je vděčnou surovinou
Kapustičky jsou plné chuti a dokáží příjemně ozvláštnit jídelníček. Dají se zapékat, smažit, připravit jako příloha s jinou zeleninou a doplnit jimi teplé saláty. Jen je třeba dát si pozor na rozvaření, tím ztratí barvu i chuť. Vyzkoušejte 7 receptů, díky kterým si je zamilujete.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena